Mina favoritfilmer!

2011-03-31
22:44:11
Ibland kan jag lixom inte riktigt sätta fingret på vad jag skulle kalla en bra film. Men när jag tänker efter så är ju en bra film en sådanb man gärna ser FLERA gånger. därför tänkte jag att jag skulle göra min lista med filmer som jag tycker man kan se flera gånger om:

* The Village - stämningsfull thriller

*Juno - skrattfest med charmiga huvudpersoner

*Knocked up - snyft och skratt i ett

*Stolthet och fördom - Darcy in my closet now!

*Coraline - Läskig och söt film

*Corp's bride - Myys!

*Da Vinchi-koden - Spännande som håller intresse hela vägen

*Änglar och Demoner - Tom Hanks är klockren som alltid

*The green mile - ett riktigt mästervärk

*Stekta gröna tomater - Snyft så bra!

*Waterworld - Favorit sen barnsben

*The gift - Kusligt

*Dolt under ytan - Utan tvekan den läskigaste mysrysaren

*Disturbia - riktigt läskig

*Copycat - Spännande om seriemördare

*10 orsaker att hata dig - Heath Ledger<3

*She's the man - så hysteriskt rolig!

*National Treasure - bra äventyr

*National Treasure 2 - ...och äventyret fortsätter

*Pirates of the carrabian - Dock räckte det med en

*Hotet från underjorden - Kevin Bacon<3

*Independence Day - Welcome to Earth<3

*Trassel - en av de bästa Disneyfilmerna enligt mig

*Draktränaren - Sjukt charmig!

*X-men - Första filmen är riktigt bra!

*Män som hatar kvinnor - Bra svensk thriller!

*Den bästa sommaren - Hjärtevärmande

*Besökarna - läskigt med Kjell Bergkvist

*Illusionisten - Mysig stämning

*Sleepy Hollow - Johnny Depp<3

*Gothika - Mysrysare

*The secret sense - Läskig thriller

Åhh shit det är säkert ännu fler..men jag kan just nu inte komma på några =/


               k o m m e n t e r a
               Intressen | Länka inlägget



31/3 - 11 - Tre år!

2011-03-31
22:14:15
Idag har det gått exakt 3 år sedan jag började på xzakt.

Det firar vi med att vara grymt irriterad idag. Mycket p.g.a mitt illamående antar jag. Och för att jag helt enkelt är irriterad. Efter lite barking på Jimpo har han städat hela lägenheten medans jag har tjurat i sängen...

Jimmys systerson, Jonah firar också 3 år idag =)



Grattis Jonah =D




30/3 - 11 - Dagen hade ju kunnat börja bättre...

2011-03-30
15:46:53
Jag kunde inte somna i natt heller tyvärr...Låg och vred och vände mig. Tillslut somnade jag.

Vaknade i morse när väckaren ringde. Jag brukar som va ganska duktig på att lyda väckaren och stiga upp direkt. Men av någon anledning kunde inte kroppen röra sig. Som om jag låg i koma eller något?
Och helt plötsligt vaknade jag igen(!) och tittade på klockan: 09.10(!) När jag börjar 09.45 brukar jag börja gå 09.15...jag hade alltså 5 minuter på mig att göra mig klar! ingen duschning med andra ord, ingen frukost...

Men jag kom till jobbet i tid, det är ju det viktigaste! Dock kände jag mig GRYMT illamående, och jag förstod ju att det var dels p.g.a att jag inte ätit frukost och dels för att man tvärvaknat och stressat sådär.Därför gick jag till Shell på rasten och köpte mig en macka och en apelsinjuice. Åt och tänkte att mitt illamående skulle sluta efter det.

Men icket - jag har suttit hela dagen och bara stirrat på skärmen. Det ringde visserligen inte så mycket men jag hade massa annat att göra, men jag gjorde inget. Jag kunde inte koncentrera mig. Jag sög på mitt jobb idag med andra ord. Så jag skickade en liten flörtgubbe till Emelie, the boss och frågade om det fanns någon chans att gå tidigare idag då det var så lugnt. Efter att jag visat mina puppy-eyes sa hon att det var ok.

Fortfarande illamående men skönt att vara hemma. >Nu ska jag sätta mig i soffan och inte göra något alls(men jag får absolut INTE somna, för jag ska ju som sagt var vända dygnet) Jimmy kommer snart hem så han kan nog hålla mig vaken. Samt att jag har ju ett nytt roligt pusselspel til DS som jag kan spela när mitt illamående släppt =)







29/3 - 11 - Crap crap crap...

2011-03-29
13:42:29
Jag hatar när jag har jobbat natt - jag kan lixom inte somna på nätterna

Det är svårt att ställa om dygnet igen - men jag måte ju då jag ska upp i morgon...
Jag for till brorsan i går och såg film - men det slutade med att jag sov över. Jag var uppe till 05.00 och såg på No ordinary Family(bra skit by the way)...dumma dumma dumma....

Nu har jag sovit till 13.00...men det var j'vligt skönt. Frågan är ju bara hur jag ska orka somna i natt och sen stiga upp i morgon? Oh well det är ju bara två dagar - sen jobbar jag natt igen. Wierd schema indeed - men April blir awesome så det är bara att hålla ut.

Nu ska jag diska bort här hemma klä mig och sen fara in till stan. Jag och Jimpo har en dejt idag på stan - va roligt =3




28/3 - 11 - Lycka

2011-03-28
16:57:41
Jag har kommit på en grej...jag har faktiskt väldigt lätt för att bli lycklig

Det är sant! Trots mycket ångest och dåliga självkänsla så finns det stunder då jag bara njuuuter till fullo. Det som dock stör är att jag samtidigt får dåligt samvete så fort jag prioriterat det där som gör mig glad.
"Ska jag verkligen tycka att det här är bra, det är ju egentligen inge bra. Man ska tycka om saker som är bra för en"
Eller något. Jag har som alltid tyckt att mina intressen inte duger. p.g.a jag alltid känner mig så annorlunda.
För att andra tycker om att träna, läsa en bok m.m. Som ska vara mycket nyttigare.

Men jag har faktiskt tänk att slänga dom tankarna i väggen nu. Om jag nu blir lycklig av saker, så är det ju inge fel med det. För att må bra är ju trots allt det viktigaste och då spelar det ju ingen roll VAD man gör för att bli lycklig. Därför gör jag en lista på de saker som får mig att må så där extatsik i bland..

Here goes:

1. Att sluta för dagen och inse att man är ledig dagen efter. Att veta att man faktiskt kan sitta uppe i kväll och att det inte gör något. För att jag kan sova ut på morgonen, och ändå ha tid  till annat.

2. Att vakna upp en ledig dag och inse att man inte har något planerat ALLS. Ingen städning, inga planer, inga krav.
Fruktansvärt befriande.

3. Att stiga upp, gå in i köket, göra i ordning hårdbrömackor med smör och ost samt te, sen sätta sig vid datorn och sträck-läsa manga i flera timmar. Helst ska man sitta i pyamas i två fotöljer med täcket på dig.
Jag får sånt lyckorus. Jag glömmer lixom tid och rum.

4. Spela ett riktigt långt och färgglatt RPG med intressant story och karaktärer.
När jag väl har hittat ett sånt spel så är det det enda jag tänker på tills jag klarat ut spelet, och det första jag gör när jag kommer hem. Det är svårt att hitta ett sånt spel  idag, men när man väl har hittat det så är spelkänslan helt oöverkomlig.

5. Närhet. Att komma hem efter man jobbat natt och krypa ner i samma saäng som Jimmy ligger i är en obeskrivlig känsla. Vi har en 120 säng som vi delar på och den passar utmärkt. Vi ligger helst så tätt intill som möjligt får då jag känner jag mig och trygg och älskad.

6. Spontanitet. När en kompis t.e.x ringer mig en lördag och frågar om man kanske ska hitta på något. Då spelar det i princip ingen roll VAD det är, för jag får sån boost. Då kan jag byta bort en hemmakväll i lägenheten any day. Jag är därför alltid sjukt peppad and there is no stopping me. Jag känner mig så omtyckt. Undantagen är ju dock om jag lovat bort mig redan eller om jag är sjuk eller mår dåligt.

7. Gå på stan! Jag får lixom inte nog. Oavsätt om jag köper något eller bara går runt så har jag lika mycket fjärilar i magen. Jag kan en hel vecka längta till att bara få gå på stan. Ta en fika med en kompis. Fynda något billigt. Känna stadslukten är nog det bästa!

8. Ta ett bad. Det ska helst vara rent i badrummet(d.v.s att kattlådan är rensad och noll kattsand på golvet) Man ska tända ljus, sätta igång riktigt varmt vatten och bubbla bubbelbad. Sen kan man ligga i badet till vattnet blir kallt. Det är så härligt. att veta att man bara kan ligga där utan stress och krav. Det får mig att känna sån't där lyckorus.

9. Vänner. När man väl är med sina vänner så mår jag så bra! Att sitta och prata eller helt enkelt göra något(filmkväll, tjejkväll, fest, fika på stan, bowla, prata i telefon m.m.)Det är inte ofta man inte har roligt med goda vänner.

10. Jimmy. Oftast står han för 50 % av mina lyckorus. Så länge jag får vara med han så är jag nöjd. Då spelar det egentligen ingen roll vad vi gör så länge vi är nära. att sitta en kväll att spela tv-spel t.e.x. Ta en prommenad tillsammans. Eller bara ligga ner och prata med varandra. Eller när han tröstar mig när jag är ledsen. när han håller om mig och stryker mig över håret. Torkar mina tårar. Eller delar min glädje. Han gör mig så lycklig att det ibland gör ont... 

11. Rita. När mitt ritar-mood is on there is no turning back. Speciellt när jag vet att jag håller på att göra något fantisktiskt. När jag blir nöjd. Oftast kan man inte sätta fingret på vad som egentligen är bra. Det BEHÖVER inte vara just att det blev fint när jag ritade, det är oftast mer än så. En intressant karaktär, en speciell händelse, en känsla över det hela. Mina ord brukar inte räcka till för hur stolt jag är då.

12. Att skriva. Jag vet egentligen inte hur man skriver. Jag gillar inte att läsa bara text, men jag skriver för att jag har såå mycket i huvudet ofast. Därför skriver jag blogg t.e.x. Att lägga ner mina funderingar i text kan jag bevara dem där och släppa tankarna. Jag skriver dessutom mycket annat. Jag brukar väldigt ofta bli inspirerad av min manga-läsnig och därför hittar jag själv på historier i mitt eget huvud. Dock har jag bara bilder i huvudet på hur allting ska vara därför ritar jag oftast ner dom. Men att skriva ner dom känns bättre, för då kan man fylla i det som händer MELLAN bilderna. För att få klarhet i det hela. Det är en skön känsla.

13. Att sträck-se en riktigt intressant anime. Att veta att jag har en grym anime att se, är det väldigt svårt att prioritera annat. Om jag vet att jag har alla avsnitt på datorn eller DVD så är jag tyvärr okontaktbar tills serien är slut.
Hatar att sitta och vänta bara för att...

14. Familjen. Att veta att t.e.x syrran från Villemina kommer hem en helg är jag beredd på att lägga alla mina andrs planer åt sidan. Eller om mamma ringer bara för att höra hur det är. Eller när pappa ringer och frågar om vi vill följa med han och handla på solbacken. Eller om brorsan ringer för att säga att han är på väg till oss i denna stund och att vi borde hitta på något. Det är lycka att ha familjen nära.

15. Vännäs. Jag får väldigt, väldigt ofta Vännäs-abstinens. Tyvärr är det svårt för oss att åka ofta då jag har så knepiga tider, speciellt på helgerna. Men Vännäs är för mig ett andra hem. Tycker att det är fruktansvärt mysigt att åka dit under en hel helg. Att bara få vara. Gå runt nere på byn. Träffa gamla vänner, och umgås med Jimmys familj. Det är synd att man inte ofta hinner allt man vill, men bara lite gnutta Vännäs kan göra mig så glad.

16. När folk hälsar på. Och då menar jag mycket folk - samtidigt. The more the merrier som det heter. När jag får bjuda på mat. När man ser film tillsammans, spelar tv-spel eller kanske kortspel. Eller att komma till oss bara för att vara. Sitta och prata. Kanske somna på soffan?  Det gör mig glad att veta att folk känner sig som hemma hos oss. Trygg hos oss.

17. Kläder. När jag har tid och när jag är glad så tar jag väldigt lång tid på mig genom att gå igenom garderoben. Att kombinera kläder och färger är det bästa jag vet. och när jag hittat en ny kombination som faktiskt passar blir jag så glad inombords. Ibland har jag fått kommentarer för min stil, men oftast tar jag dem bara positivt. När jag får höra att jag har en personlig stil blir jag glad.   

18. När ett nytt kapitel av favoritmangan kommit ut. Mitt hjärta slår alltid några extra slag när jag ser att ett kapitel är ute. Då spelar det ingen roll om jag egentligen är på väg ut genom dörren. MÅSTE.LÄSA.FÖRST.

19. Inplanerad myskväll. När jag och Jimmy bestämt oss för att ha en myskväll och planerat den i minsta detalj får jag förväntningar. T.e.x om vi köpt hem nån god mat som vi ska laga t.e.x och hyrt en bra film. Eller om vi helt enkelt går ut och äter och går på bio. Man får så mycket pirr i kroppen.

20. Mat gör mig lycklig. Haha, inte det bästa kanske jag vet. Men mat kan göra mig så glad. När man t.e.x exprimenterar med mat och det får ett lyckat resultat blir jag glad. Det var länge sedan jag bara stekte korv och kokade makaroner. varje dag i köket blir det något nytt. Något extra. Och det ska gärna vara dukat fint och tända ljus på bordet. Sen att bli bortbjuden t.e.x hem till mamma och pappa så vet jag att jag alltid får god mat. Då kan jag se framemot det hela dagen!

Så om jag skulle få leva livet på det här sättet utan att tänka på mina krav och måsten så skulle jag vara en oerhört lycklig människa. Men man har ju tyvärr sitt ansvar också, så det går ju lixom inte. Men jag håller verkligen på att jobba med att leva på det här sättet - UTAN att få dåligt samvete. Och samtidigt försöka få in lite bättre livsstil i mina luckor.

Yes yes it's a working process!






26/3 - 11 - när råttan är borta dansar katten på bordet...

2011-03-26
22:42:42
Idag har jag sovit till 13.00 - efter en riktigt kanoners natt

Det har varit en toppendag i dag. vi åkte in till stan för att köpa ett par skor. Tyvärr så var inte de skor jag var ute efter tillräckligt bra så det blev ett par andra par. Hehe - jag och mina skor ;) Men vi hann inte så mycket mera då vi for hem till Björn i stället och käkade middag och såg hockey. Det var riktigt kul =)

Dock vart jag ju tvungen att fara vid 19.00 för att åka bussen och börja jobba klockan 20.00.

Jimpo är kvar hos Björn och festar. Känns kanon att han gör något när jag jobbar. Han brukar vanligtvis vara ganska duktig på att ja - sitta hemma om inte jag är med. Men nääsi nu ska han passa på - med all rätt tycker jag =)
Men det är tur att han inte rakat sig i dag så att inte alltför många raggar på han i kväll ;) Hehe
Menmen riktigt super känns allting just nu! moments of happyness - let them last forever.










Man vill ju gärna räknas som en sån där bra människa

2011-03-25
13:23:36
En bra, vettig människa ska uppfylla väldigt många krav annars får den nog lov att ta emot lite kritik nån gång då då. Eller kritik kanske inte är rätta ordet. Råd, helt enkelt. Att man borde göra så, och man borde göra så för då är man helt enkelt en bättre människa för att man MÅR så mycket bättre.

1. Man ska vara morgonpigg. Och om man nu inte är morgonpigg så kan man vänja sig till att bli det genom att stiga upp tidigt varje dag oavsätt om det är helg eller vardag.
Anledningen är att man helt enkelt får njuta mer av dagen. Man får ångest om man sover för mycket eller för länge. Man mår mycket bättre.

2. Man ska ha rent. Det ska helst väldigt sällan bli smutsigt också, så man får helt enkelt se till att inte stöka ner, och dra in en massa grus. Annars får man nog helt enkelt se till att städa varje dag - noggrant.
Anledningen är ju att man mår bättre när det är rent.

3. Man ska spara sina pengar. Man kan ju inte bara sprätta på pengarna för det är ju inge bra.  Man måste tänka på framtiden. Tänk om det kommer en dag då man står där luspank och inte har några pengar. Eller om man helt enkelt vill fara och göra något.

4. Man ska träna. Man ska helst köpa ett gymkort på något bra ställe, och helst träna 3 dagar i veckan. Annars får man helt enkelt ta en prommenad på 50 min varje dag som kompensation.
Man mår mycket bättre av att träna och man är betydligt sundare.

5. Man ska inte äta onyttigheter. Man blir tjock. Ohälsosam.
Detta hälsoproblem kan leda till att man dör i förtid.

6. Man ska inte dricka varje helg. Man kan ta ett glas vin då och då. Och sen kanske festa med kompisar vid speciella tillfällen så som nyårsafton , midsommar m.m. Att sprit skadar kroppen är nog ingen nyhet. Det är ohälsosamt samt att man kan bli beroende och det kans sluta med att man dör i förtid.

7. Man ska tänka positivt. Att tänka positivt är en självklarhet. I alla motgångar måste man ändå tänka att "det kunde ju ha varit värre" Och vara glad och tacksam.
Positivt tänkade är nyckeln till ett lyckligare liv. Ingen mår ju bra av att tänka negativt.

8. Man ska ha körkort. Om man inte har körkort är man oerhört begränsad. Man tar sig ingenstans, speciellt om man bor i en liten stad med lite bussförbindelse. Man blir beroende av alla andra som måste köra en.
Om man har ett eget körkort kan man själv bestämma när och hur man ska åka någonstans
. Lättare att vara spontan, och spontanitet kan vara väldigt roligt och givande för dig själv.

7. Man ska helst flytta till en stor stad med många möjligheter. Om man vet att man bor någonstans där det finns begränsat med jobb - våga ta klivet och flytta! Flytta någonstans där det finns 100 möjligheter i  stället för en! Då inser man att livet har mer att erbjuda.

8. Man ska varken vara för gammal eller för ung när man får barn. Att vara mellan 20 - 25 är precis lagom att skaffa barn. Man är redo - och samtidigt tycker ens barn inte att man är för gammal när de kommer upp i tonåren. Man hinner leva med dem en längre tid.

9. Man ska bli framgångsrik. Att jobba med något där det inte krävs någon utbildning är väldigt bra då man är yngre. Men när man kommer upp i 20-årsåldern bör man skaffa sig en ordentlig utbildning och skaffa ett jobb som tillför dig och alla andra något. Ett yrke som du trivs med och kan utvecklas i.
Familjen mår bättre av att känna stabiltitet.

10. Man ska inte sitta vid datorn. att sitta vid datorn i 20 minuter per dag kan ju passa sig men inte i flera timmar. Det är inte sunt att sitta vid dator eller tv-spel då man inte rör sig - samtidigt får man ont i ögon och huvud. Man får dålig hållning. Man behöver solljus och ska därför i stället gå ut och röra på sig. Man mår mycket bättre då.

Ni får gärna komma med fler tips på hur man lever ett bättre liv.

När jag går igenom dom här punkterna inser jag att jag inte uppfyller ett enda krav. Jag är helt enkelt ingen bra människa. Och det är det som är så fruktansvärt painful. Mina vänner stöttar mig och ger mig råd på hur jag ska göra för att uppfylla dessa krav. Men jag blir bara stressad av alla dessa punkter. Och jag vet inte vad det är som tynger mig mest: Att jag inte lever som jag borde göra - eller att jag helt enkelt lever som jag gör.





25/3 - 11 - Skylla mig själv...

2011-03-25
12:42:38
Jaaasi, idag hade man kunnat haft en rolig dag på stan - efterssom att lönen har ramlat in..

Menmen, tyvärr "missade" jag min tvätttid(försov mig) i tisdags så det är bara att offra sig...jag och Jimmy lär oss ALDRIG att boka i förväg - vi ser att tvätthögen växer och när det är fullt så tänker vi, "Oj NU måste vi tvätta...synd bara att vi inte kan tvätta förrän om en vecka"

Och tvätten tar ju tyvärr hela dagen. En svart-tvätt, en vit-tvätt, det är handdukar, underkläder och färgtvätt.
Sen ska allting tumlas och torkas...så det är ju bara att glömma att hitta på något den dagen.

Nää jag måste verkligen boka tvätt-tid DIREKT efter att vi tvättat!
Det skulle f*n va lyx med tvättmaskin nu alltså.

Snart har vi ju tamef*n allt - diskmaskin, tv, tv-bänk m.m. sånt där vi bara kunde drömma om när vi bodde i vår lilla etta i Vännäs och levde på soc. Naturligtvis var vi lyckliga då men hade BETYDLIGT mindre pengar att röra oss med.
Och inte heller var vi speciellt rika när vi bodde i Hamn, hade räkningar på 7000 och EN inkomst på 11 000. Pengarna gick åt till busskort på 1000 spänn samt mat till oss båda. Inte så roligt kanske då man jobbade 8 timmar om dagen - fem dagar i veckan och sen inte ha så mycket pengar kvar.

Nu är vi faktiskt stenrika(i mina egna ögon) men vi är som duktiga på att sätta sprätt på pengarna.
Vi har kommit fram till att det är slut med det nu. Vi har öppnat ett sparkonto, så nu blir det att spara.
Jimmy fick ju en rejäl summa tillbaka från skatten så vi ska utgå i från den i af, och fylla på!
Så det blir nog bra det!

Om ni frågar vad vi gör med pengarna, så brukar det oftast bli EN stor summa vi lägger något på - sen är det naturligtvis väldigt små summor som går åt, åt gången. Man hinner inte riktigt vara med.

Men jag vet ju lixom VAR pengarna hamnar. Så är det ju. Men samtidigt tycker jag ju att det är värt det, annars hade jag inte lagt pengarna på det.

Men nu ska vi alltså satsa på att SPARA dem...så mer planering och mindre inpuls blir det för oss nu.


Så vi hoppar nog den där tvätt-maskinen tror jag faktiskt =P








En god och en dålig nyhet

2011-03-24
22:00:32
Den dåliga är att jag måste betala tillbaka 600 kr till skatteverket =/....men Jimpo fick tillbaka drygt 15.000 ^__^
Så det gjorde inte så mycket ändå...

Nu blir det att spara med andra ord, så vi kan åka på utlandsresa =) frågan är ju dock när jag ska ha tid med det? =/




24/3 -11 - så NU duger det??

2011-03-24
07:25:10
Jahapp, bara för att jag INTE har tvätt-tid idag lyckas jag pallra mig upp klockan 07.00...

Igår var en dryg dag. Röda veckan har ju kommit på besök och då vill man helst bara ligga ner och dö. Det var väl det jag gjorde. Hann inte klart med mina sysslor innan Jimpo kom hem, men jag fixade det ändå, så satt han vid datorn. Inte mer än rätt då jag var ledig och hann hade jobbat.

Tog mig tillslut ett LÅÅÅNGT bad. Något jag behövde mot mensvärk och kroppsnoja. Det får jag alltid vid den här perioden. Magen känns som en balong och man tycker att den ser ut som en också. Så det var bara att plocka på sig de största kläderna så att det inte skulle kännas att jag hamnat i ett korvskinn.

Jag surade igår också så klart, ville helst bara vara i fred och titta rakt fram. Så först såg jag på när Jimpo spelade Final Fantasy 8, sen for vi ut på en liten prommis på 30 min, och sen såg vi en film  -som inte alls var så j*vla bra.
Hade tänkt att vara vaken för att vända dygnet(då jag ska jobba natt i morgon) men jag hatar att gå och lägga mig senare än Jimmy, så det blev inget.

Och nu sitter jag här, framför datorn klockan 07.00? typ den tid jag ska gå och lägga mig när jag jobbar natt så det var ju lite mindre lyckat. Har inga sysslor idag dock och det känns riktigt skönt. Inga inbokade planer heller, så det blir att göra vad som helst med andra ord.

Sweet!!






23/3 - 11 - Dagens sysslor!

2011-03-23
13:14:34
* Stiga upp 07.00 för att tvätta (FAIL - sov till 13.00 och tvättade INTE)
*Boka en ny tvätt-tid(Fan, tiden i morgon var bokad, så det blir fredag när jag ska på stan - SKYLL DIG SJÄLV!)
*Äta lunch - (Inget avancerat - skramlade ägg)
*Sortera tvätt(Tog ju sitt lilla tag...)
*Dammsuga
*städa toan samt köket
*Städa på balkongen
*Duscha
*Göra sig fin
*laga middag

Mer hinner jag nog inte göra innan Jimpo kommer hem - det suger k*k att vår säng är så skön =/





22/3 - 11 - Det blåser ute

2011-03-22
11:33:11
Är betydligt gladare idag

Även om jag fortfarande är trött och har hostat hela natten. Det gick kanoners att jobba igår, så länge jag fick vara ostörd.
Blir nog lättare idag dessutom då jag har en bättre inställning.

Men jag är fortfarande lite stressad så här innan jobbet  -hade gärna varit hemma ett tag till.




Är det billigt att åka till Japan nu mån tro?

2011-03-21
23:31:31
Nämen allvarligt, katastrofer inträffar varje dag i mer eller mindre skalor. Men katastrofen är extra stor när det känns nära. När man relaterar till det. Man känner sorg, förtvivlan, saknad och man ställer frågor som man inte kan få svar på.

Jordbävningen i Japan med härdsmälta är det som är hett i tidningarna just nu. Jag kommer ihåg när det hade skett. Min mamma frågade mig hur jag upplevde det hela, då hon(och så många andra vet) att jag är ett japanfreak. Just då fattade jag inte. En jordbävning, och tsunamis det händer väl lite då och då i Japan? Och varför skulle jag bry mig mer om Japan än Afrika t.e.x?

Men det är först nu, när jag läst mer om allt som hänt. Det är nu jag förstår att mitt drömmars land står mitt i en kris. Det finns en möjlighet att det Tokyo jag känner till aldrig kommer att bli densamma. Det  land som jag drömmer om att få åka till i alla fall en gång i min livstid, kanske jag inte kommer att kunna drömma om i samma utsträckning. Farligt att åka dit?

Sen all min inspiration - mitt i en kris. Och mina precious mangakas(manga-författare) Är de oskadda? Tänk om Kishimoto åkte med i vågen?(Författaren till Naruto) Eller författarna till Strobe Edge och Code Breaker. Tänk om Miyazaki eller Tatsuya Nomura är skadade? Men det kan de ju inte vara. De är ju kändisar. De dör inte. De måste ju få finnas och fortsätta spel-och film-utveckla! Men tänk om..








21/3 - 11 - En timme består av 4 små kvarter

2011-03-21
10:39:32
Ska tillbaka på jobbet idag efter en veckas tid

Det är naturligtvis blandade känslor. Känns bra att lämna hemmet för det har man ju inte gjort på ett tag.
Men man blir ju fort less på jobbet. Efter en timme så vill man ibland skjuta sig själv - och så räknar man ner...
Just nu är jag trött och lite irriterad - då känns det ju inte direkt kul att fara bort om någon timme. Det känns stressande. Jimmy är hemma också. Då vill man ju inte åka bort än i af - fast han åker ju före mig, så det känns nog bättre sen.

Och det handlar ju bara om två dagar - sen är jag ledig igen.




20/3 -11 - Växlingar

2011-03-20
19:41:28
Jag vete sjutton vad jag haft för humör idag...

Kan inte riktigt bestämma mig. Självklart är jag glad över att det var fint väder idag, och att både jag och Jimpo börjar sent i morgon så vi kan njuta av uppesittarkväll i kväll samt sovmorgon i morgon.
Men jag är ändå väldigt irriterad...över min j*vla förkylning. Jag är frisk på det sättet att jag inte har feber, men mitt slem är fortfarande grönt/gult, har ont i halsen, ont i huvet och snorar. Men jag MÅSTE på jobbet i morgon, jag orkar inte vara hemma mera. Plus att det är ju bara två dagar sen är jag ledig igen.

Längtar tills på fredag då lönen kommer, så ska jag köpa nya skor. Det har gått mycket pengar denna månad(som alltid) så vi har tvungen att snåla lite nu på sista =P Man vill ju lyckas spara någon slant också.

Nää nu ska jag bli på bra humör, se film och mumsa i mig lite avokado! Jummie!!






19/3 - 11 - Börjar bli gammal

2011-03-19
16:00:08
När man var liten så var man sjuk i typ 3 dagar - sen va man inte sjuk längre.

Men nu har det gått nästan en vecka och jag är något less. Det började med feber och värk.
Nu är det förkylning med äcklig slemhosta. Och trött är man också. Orkar ingenting.

I kväll var det meningen jag skulle på Tjejkväll. Men tyvärr har jag inte orken att vara trevlig i kväll. Och risken är ju stor att jag smittar andra. Så ska vara hemma och vila idag.
Tur det har varit fint väder i af - man håller humöret uppe p.g.a det.

Men samtidigt är det skönt med en lugn lördag. Alla mina helger är alltid proppfulla - t.o.m när jag jobbar natt.
Det kanske är precis det här jag behöver? En lugn helg. Att få vila upp sig utan krav och måsten.
Nu ska jag lägga mig under täcket och se på när Jimmy spelar tv-spel.
Sen ska vi äta tacos i kväll, mysigt! Och se nå filmer =)

Blir bra det!






18/3 - 11 - Ville bara säga....

2011-03-18
11:49:16
...att mitt slem ser ut som currysås/Då vet ni!




Som som sådär..

2011-03-17
21:45:15
Jag har suttit i mitt eget förfall  idag

Tills två tomtenissar knackade på min dörr, mina älskade småbröder Kent och Tommy. Eller ja, de är ju inte så små längre, Kent är ju bara ett år yngre än mig och  Tommy bara två. Tyvärr såg de hur det såg ut här hemma och  Tommy uttryckte att jag inte såg så vacker ut.

Dock så blev mitt liv lite ljusare av att tv-bänken de och Jimpo beställde förra helgen hade kommit, så de for och hämtade den och byggde ihop dem åt mig. Dessutom fick jag en I-pod av Kent(!) Sen att jag inte fattar ett skit av den är ju en annan femma, men jag behövde något nytt då min mp3 has crasched and burned.

Är ju som peppad på våren nu känner jag. Vill ut i solen. Ska skaffa mig ett par vettiga ute-skor lagom till lön hade jag tänkt, det är verkligen något jag behöver. Jag har klackeskor(och stövlar) inte det bästa jag gett mig ut på äventyr med. Mina fötter har fått stryk vill jag lova. Jag trampar dessutom snett, men ska prata med ngn duktig specialist så jag kan få njuta av en promenad någon gång i mitt liv. Nu har jag ju råd att skaffa mig ordentliga skor, har ingen aning om varför tanken inte slagit mig tidigare. Annat har blivit prioriterat(Tv, Stocholms-resa, Malmö-resa, julklappar, tapeter) och nu har vi(eller rättare sagt Jimmy) ju faktiskt köpt en vettig tv-bänk.

Han har suttit och pysslat med den i kväll med sina tv-spel och grejer =) Han är så söt. Dock blev han lite förtvivlad när jag ville lägga dit "tavlor och annat meningslöst tjoller" Menmen...liiite fint ska det väl också va ;)



Kent och Tommy <3






17/3 - 11 - Inte ok...

2011-03-17
09:40:38
Har varit vaken sen 06.30 i morse och har inte kunnat somna om. Har snorat som en gris, hostat samt haft halsbränna. Är hemma idag igen, och förhoppningsvis är jag frisk i morgon, börjar bli ganska less nu faktiskt.
Frågan är ju vad man ska(orka) göra idag. Snora? Sova? likka å se på ngn film kanske?

Jimpo jobbar i Bureå  idag och det känns tugnt. Hade föredragit att han var hemma med mig eller i af jobbat i stan så jag förstår att han är trygg där han är. Han är duktig min fina! Men samtidigt vet jag inte hur han mår.
om han känner sig ängslig, nervös, stressad o.s.v. när han t.e.x ska vara på ett nytt ställe.

Han säger aldrig att han är nervös. Men jag blir nervös i hans ställe. För jag blir tyvärr väldigt fort ängslig när det är dags för något nytt, eller när man måste gå en omväg för att nå sitt mål. Jag blir fort hipsig och jag tror att alla människor i världen får veta det inom en sekund..men inte Jimmy. Han kliver upp 06.00 på morgonen och åker till jobbet precis som om han gjorde det varje dag(eller ja, han jobbar ju varje dag, men han jobbar oftast på samma ställen)

Längtar tills han kommer hem - tråkigt att va hemma när han inte är det...





16/3 - 11 -Hemma idag..

2011-03-16
11:49:23
...men övertygad om att jag är på bättringsvägen.

Har visserligen fortfarande ont i halsen och slemmigt är det. Men det är väldigt lite värk i dag(i ochförsig brukar ju den höga febern komma på kvällen) Fast snart borde jag ju ha sovit bort sjukan med tanke på hur mycket jag har sovit. Så jag hoppas att jag är frisk i morrn!

Jag hatar att vara hemma från jobbet - jag får så dåligt samvete. Men är man inte frisk så är man inte.
Onödigt att smitta andra också. Dock misstänker Jimmy att han ha feber idag. Typiskt - han blir alltid sjuk.
Att han blev det idag kanske inte är så konstigt - men jag tror faktiskt att jag har bättre imunförsvar än honom.






15/3 - 11 - fever

2011-03-15
11:14:14
Jag misstänkte ju att sjuka på var på G igår

Och på kvällen kom frossan och värken..kollade febern och jap - jag hade feber. Om inte det var tillräckligt med bevis så säger vi så här i stället. Sov mellan 09.00 - 17.00 i går. Sen var ville jag bara sova igen klockan 21.00(men jimmy lyckades hålla mig vaken till 23.00 i af) och så sov jag till 11.00 i dag. när jag har jobbat natt så brukar jag ha svårt för att somna före 02.00 i af...

Idag känns det ju lite bättre, det gör det ju alltid när man har sovit och det är morgon. Så vi får se på kvällen, har fortfarande ont i kroppen och i halsen ...




14/3 - 11 - Sjuka på G?

2011-03-14
17:27:28
Haft en bra hatt i natt också!

Och har sovit länge idag - en det är för att Jimpo sover och då ser jag ingen anledning att vara vaken =P
Men det var galet skönt. Har känt mig väldigt sliten på sistone. Det rinner från näsan, min kropp är hänglig och jag har slem och ont i halsen. Så någon slags förkylning är det ju i af...

Nu är jag hungrig och ska börja laga mat. Jag är jättehungrig och sugen på något gott och spännande.
Mina bästa och finaste Ewe och Mirre<3 var ju hos oss igår och de skämde bort mig så mnycket att det knappast går mer! Förutom jättefina presenter fick jag även en korg innehållande spännande och nya smakupplevelser i matväg.
Så i dag blir det att exprimentera =)

Längatar till Jimpo kommer hem!!




ZZzzz...

2011-03-13
21:43:49
Min irritation gick över väldigt snabbt tack vare följande:

* Jimpo städade extremt snabbt. Han var klar inom en timme
* Ewe och Mirre kom och hade med sig massa paket till mig ^__^
* De hade gjort et kort till mig och skrivit otroligt rörande saker Jag började stortjuta för att det var så fint!
* Vi for allihopa  till Erikslid för att grilla och ha det allmänt mysigt!

Jag är grymt trött i kväll, tror knappast det går att beskriva hur trött jag känner mig. Men jag är oerhört glad. Och tacksam. Över att jag har världens finaste vänner och familj som berikar mitt liv med sån lycka.

Tack.




13/3 - 11 - Extremt irriterad...

2011-03-13
14:23:11
Jag är såå sjukt irriterad just nu att det går inte att beskriva...

Jag har visserligen jobbat natt och kanske inte sovit så länge som jag behöver men ändå.
Det var meningen att Jimmy skulle jobba idag.
Han skulle cykla till jobbet eftersom att det inte går någon buss förrän 10.25. Han började klockan 10.00.
Först hade han tänkt att gå, och det tar ju ca 1½ timme att gå så han hade blivit tvungen att stiga upp vid 08.00.
Personligen föredrar jag inte att han går ensam på morgonen. Det gör lite ont i hjärtat när jag tänker på det. Att han ska gå så länge själv. Tänk om något händer?

Så jag gav honom förslaget att han borde fixa cykeln, och den iden tyckte han var bra.
Han ringde igår vid 21.00 och sa att han fixat cykeln. Och vi båda var lättade. Jimmy sa då att han skulle kunna vara vaken länge då han slipper stiga upp tidigt eftersom att det inte alls tar långt tid att cykla.

Men då ringer han klockan 03.00 på morgonen och säger att cykeln inte funkar. All luft hade pyst ut igen. Så hans enda möjlighet(enligt honom) var nu att gå.
Han skulle alltså knappt få sova 5 timmar(!) Då kändes det ännu värre. Jag bad honom därför att ringa och fråga om han kunde komma in senare i stället, och ta bussen.

Men i morse så hade de tydligen sagt att de skulle hitta någon annan...
Så Jimmy blev hemma idag.
Det känns grymt surt såhär i efterhand. Han hade ju kunnat ta en taxi(!) Fast det tyckte Jimmy hade varit ovärt då det skulle kostat lika mycket som han tjänar. Men ändå, bara som att visa framfötterna.
Och inte blev det bättre av att det såg ut som ett hellhole när jag kom hem(som alltid när jag jobbat natt) och jag skulle få gäster idag. Jag bad därför Jimmy att städa då han ändå skulle vara hemma. Han sa ja, och jag kunde somna i godan ro.

Men då steg jag upp nu klockan 14.00 då Mirre och Ewe skulle komma klockan 15.00. Och det var inte städat. Det stinger, det är äckligt, hårig soffa samt en oljig cykel mitt i hallen. Jag skjuter mig själv.

Därför sitter jag nu, sjukt irriterad och i ren protest bara satt mig vid datorn, käkat hårdbrömacker och sagt att nu j*vlar får Jimmy fixa grovrengöring på en timme....

ARG!





12/3 - 11 - Helga natt

2011-03-12
14:57:27
Hade en riktigt toppennatt i natt

Dock var jag väldigt trött och sliten efter veckans små bravader. Det blev ju aldrig att vi for till byn och grillade.
Vi var hos Sandra i torsdags och igår hade jag en dag på stan med Evelyn och Björn.
Dock blir det så att vi åker till mamma och pappa idag. Elin och Göran har kommit hem så det vore ju supersynd att jag missade dom bara för att jag jobbar natt.


Jimpo har ockuperat toan, och jag måste duscha. Tjao!




10/3 - 11 - Domo Arigato, Mr Roboto!

2011-03-10
10:30:31
Det är en juvlig dag i dag!

Jag och Jimpo ska på stan och sen fara och simma. Sen blir det nog hem till byn =)




Knäckt?

2011-03-09
16:24:05
Ja jag känner mig konstigt nog lite sliten...kanske sjuka på G? Har varit väldigt trött i kroppen på sistone - inte i sinnet dock där är jag väldigt pigg och alert. Men kroppen hänger inte med. Ursch, skulle behöva vila en stund tror jag - japp jag tror jag gör så!




9/3 - 11 - Yahoo!

2011-03-09
11:22:08
Är ledig  idag  - är någon förvånad?

Ska först och främst försöka städa, sen blir det att göra någon god lunch. Sen ska jag väcka lillebror för han och jag ska på stan i dag(hoppas jag) Och i kväll blir det troligtvis grillning - så j*vla kul!!

Jag ska börja med att plocka bort blommorna jag fick i födelsedagspresent - katterna och knaprat på dem så de är inte så vackra längre. Men en bra sak i af - Chomper väckte mig bara EN gång i morse =D Wow!



Lillebror!!




8/3 - 11 -det är f*n synd...

2011-03-08
10:40:06
...att jag jobbar idag..

Solen skiner - Jimmy är ledig och livet är så där extra kul...

DAMN!




7/3 - 11 - I talk to much

2011-03-07
22:43:21
Jag pratar alldeles för mycket....
... med vänner och bekanta
... med totala främlingar
...om helt onödiga saker
...på jobbet
...och hemma
...i onyktert tillstånd
...samt i nyktert tillstånd...


Pinsamt idag på jåbbet med andra ord...

Men bara så ni vet: Jag och Jimpo har myskväll i kväll!






6/3 - 11 - så mycket!

2011-03-06
16:11:11
Det har hänt så mycket i helgen så därför undviker jag att skriva allt för då blire låångt vill jag lova.

Det viktigaste är ju att det är min födelsedag i dag. Och har firat den både i fredags och igår(och så klart idag) har varit bakis i princip hla helgen =P
Jag var med jobbarkompisarna igår och det var helt galet kul! Det slutade med att jag gick hem till Morö Backe och var hemma 06.00 på morgonen.  Idag ska vi gå ut och äta, vi familjen. Och så blir det mys på kvällen.

Jag är så glad, så glad och lycklig =) så glad för att jag har världens finaste vänner och familj!






5/3 -11 - Va f*n?

2011-03-05
10:51:15
Hur kommer det säg att när jag tittar mig i spegeln så tycker jag att jag ser otroligt fantastisk ut?
Tycker om det jag ser. Tycker att jag ser smal ut, och jag har ju trots allt ett killer smile.

Men så fort jag får se ett foto på mig själv så tänker jag "Vem f*n är det där?" Hur kom Jabba with the butt med på den bilden?" Då blir jag kluven och har ingen aning om hur f*n jag ser ut egentligen. Är spegel-bilden en lögn?
Eller är det så att kameran faktiskt lägger på typ 40 kilo(?)

Kände mig j*vligt omtyckt omtyckt igår i af och det fyllde väldigt mycket i den där bekräftelse-behovs-byttan som jag går runt och bär på. Helt fantastiskt. Och inte är det sämre att det är fint väder idag, jag ska på stan med finaste Emelie och i kväll blir det utgång med jobbarkompisarna =) the best Birthday-weekend EVER! Att fylla 24 är tydligen väldigt speciellt.

Det j*vliga är ju dock att lägenheten är sprängd, Jimpo jobbar idag samt att jag sprättade 1000 j*vla spänn i går.
Oh well...







4/11 - 11- Varje morgon...

2011-03-04
08:30:56
Ska det vara något...

Vattenfontänen funkar ej, kattmaten är slut, för lite kattsand....
Suck...
I morse hade odjuren lyckas slita ut kabeln på vattenfontänen, så det kom inget vatten. De tyckte då att det var en bra grej att leka hockeypuck med vattenskålen så att det levde j*vel...
Så nu vart man ju tvungen att vakna sådär en halvtimme tidigare än planerat, och slita sig upp en kvart tidigare än planerat. My precius sleep...aja ska gå och duscha nu å göra mig fredagsfin. Det är ju trots allt fredag - och snart helg :3






Skriver så j*vla kasst

2011-03-03
21:53:45
Ohh läser igen bloggen, och ser hur sjukt mycket stavfel det är. Vi har visserligen världens sämsta tangetbord  -jag kan ju egentligen stava rätt. Men när jag läser igenom efteråt lyckas jag inte hitta felen.
Det är typ när jag läst texten flera gånger som jag ser alla missar...

Det är lite pinsamt faktiskt - förstår inte hur jag lyckas jämt =/




3/3 - 11 - Så lite tid

2011-03-03
09:12:17
Jag vart naturligtvis tvungen att jobba kvällspappset i dag...

För att hon som skulle göra det var sjuk. Men när jag tänker ewfter passar det ju inte alls. Har mycket att göra inför helgen, både städa och handla. steg up ptidigt idag för att hinna städa så Jimmy får handla idag efter jobbet.
I morgon hinner vi inte.
Vi saknar både mat, kattmat och schampo =/

Nää nu måste jag börja städa annars vet jag ju att jag kommer att sitta här hela dagen fram till jag börjar.
(Och jag som ville ha sovmorgon)




2/3 - 11 - Allt som behövdes

2011-03-02
19:34:40
Jag har ju känt mig så ledsen den sista tiden och jag vet inte varför...

Det är jobbigt att inte veta varför. Och det är jobbigt att inte kunna kontrollera sina känslor. Det är jobbigt att inte veta hur man ska reagera vid vissa situationer. Ska man alltid tänka positivt, ha ett leende på läpparna och  sång i sitt hjärta?

Folk har alltid sagt att man inte ska gräva ner sig, ta ut saker och ting i förskott. Minsta lilla motgång och man ska göra tummen upp och säga "det hade kunnat vara värre"

Men jag har inte kunnat lura mig själv. Jag har varit ledsen, men samtidigt skämts över det, för att folk helt enkelt anser att man inte borde vara ledsen...

Men igår insåg att jag kan inte lura mig själv, jag känner mig bara mer ledsen och visar min sorg på ett annorlunda sätt genom att sova dåligt, sova för mycket, äta dåligt, äta för mycket, irritera mig på saker och ting och blir helt enkelt otrevlig i naturen.

Men efter ett helt oförklaringt utbrott igår insåg jag att jag inte kunde hålla skenet uppe längre. Jimny sa att det var okej att släppa ut det.

Först rann tårarna så där snyggt och prydligt som det ska göra i alla filmerna. Men Jimmy sa igen att jag faktiskt FICK släppa efter. Då kom det. Mitt tjut. Min klagan. Mina tårar som bara sprutade och snoret som rann nerför näsan. Ingen vacker syn må jag säga. Men efteråt var det som att hela min värld öppnades upp.

Jag kunde somna fort som en liten bebis. Och jag vaknade i morse 08.30, tidigt för att vara jag och helt enkelt känna mig utvilad(!) Det var länge sen sist...
Och det är varmt ute. Jag har inte ens tänkt på det tidigare. Solen skiner ju. Och jag fyller år i helgen. Det kommer att bli en fantastisk helg, det känner jag på mig.

Och veckan kommer att gå fort.








29/2 - 11 - Ja om jag bara visste....

2011-03-01
11:34:38
I natt kunde jag inte somna naturligtvis

Eller ja, man kan ju kunna tänka sig att det beror på att jag jobbat natt och har därför svårigheter med att vända på dygnet. Men samtidigt vet jag ju att jag var trött i natt - men låpg ändå och tänkte på en massa saker och kunde därför inte somna. Tillslut somnade jag ju,men i morse när jag ställt klockan på 10.00 gick det inte att stiga upp. Jag ställde därför den på 11.00 i stället...men det kändes likadant. Jag var som en sten.

Fick mig tillslut upp 11.15, men det känns ju som så där. Hade gärna varit ledig i dag och sovit hela dagen. men sova? Går livet verkligen ut på det? Jag har hamnat i en slags period då jag lixom glömt bort hur man gör när man tar hand om sig själv. Jag bara skiter i allt och alla och gör vad jag själv vill(och dom valen är ju trots allt inte alltid de bästa)

Jag vet ju dock själv att jag har ett väldigt bra li. Men jag tror helt enkelt inte att man kan ha ett för bra liv, för då börjar man helt enkelt må dåligt av orsaker man inte ens vet varför.
Men jag tror helt enkelt att mitt bekräftelsebehov inte är tillräckligt mättat. Som om jag behöver mer och mer...

Jag vet ju exakt vilka som bryr sig tillräckligt mycket om mig för att jag ska vara nöjd, men varför dår inte det räcka då? jag känner mig i flera situatiuoner grumt osäker på mig själv och överanalyserar situationer som helt enkelt gör det hela ännu värre.

Och jag tänker väldigtmycket på min kommande födelsedagshelg. Vad vill jag göra? Hur vill jag fira den? Och fira den med? eller ja, jag vet ju VILKA jag vill fira dem med. Men är det ok att plocka dem från olika grupper?
För det är ju det också. Jag tillhör ju ingen speciell grupp. Jag umgås med de jag VILL umgås med, men om jag då ska självstyra ihop något är det okej att plocka folk från olika grupper och sätta ihop det till en enda soppa?

Fungerar blåbär med ketshup t.e.x?(Hoppas att ni fattar)

Sen vet jag inte om jag vill göra något galet och häftigt, eller lugnt och trygg? Sitta och grilla ettparstycken, eller helt enkelt ha en stor fest? japp födelsedagen är det som jag tänker på just nu(ja förutom beskedet som ska komma idag, men det blir en annan historia

Är det så att man kanske bara ska skita i allt?