Längtar tills natten är över

2013-07-21
14:25:00
Jag mår som allra bäst när jag fått ta mig ett bad, när det är städat hemma samt att jag vet att jag får vara ledig ett tag.
 
Det är planen i morgon i alla fall. Efter att jag gått på stan ett tag(för att fixa naglarna) ska vi städa, laga mys-mat och sen lägga oss i soffan. Sen kommer jag nog att somna haha. Men att somna i soffan - fullkomligt avslappnad är det bästa jag vet och det blir inte mkt sånt när jag jobbar natthelgen tyvärr. Varken jag eller Jimmy brukar städa då, och jag brukar antingen sova alldeles för lite eller sova bort hela dagen för jag anser att allt annat i princip är helt meningslöst - för att jag helt enkelt bara ska och jobba igen.
 
Men i natt är allså min sista natt och jag längtar så sjukt mkt till i morgon. Ska bli skönt att få umgås med Jimmy, och vi har dessutom ingen hund hemma längre då. Och även om jag råkar somna så betyder det mycket att Jimmy är hemma. Han ska helst vara i samma rum som jag sover i, annars sover jag inge bra. Antingen om han ligger bredvid mig och sover, sitter bredvid och ser tv, eller att han sitter vid datorn när jag sover i soffan. Hans närvaro ger mig ett lugn som är svårt att besktriva.
 
Nu ska jag till Brönstjärn med brorsan för att lämna av hunden och hjälpa mamma och pappa med det sista hemma. Längtar tills natten är över!
 
 
 


               k o m m e n t e r a
               Just some thaughts... | Länka inlägget



Vad bör prioriteras först?

2013-07-20
15:22:00
Disken?
Hunden som ej varit ute och kissat på ca 5 timmar?
Den gravida kvinnan som inte ätit på ca 15 timmar?
 
Enligt Jimmy är det tydligen disken...
 
 
 





Vila!

2013-07-18
21:44:09
Har varit i Brönstjärn hos mamma och pappa nu i veckan för att hjälpa dem på gården inför bröllopet. Och ganska mycket lyckades vi göra också - inte fy skam. Jimmy var dock lite sliten efter att han haft svensexa i helgen haha - han hade sovit toltalt 2 timmar och 10 minuter på två dygn. Menmen...han får ju vila i helgen när jag jobbar....eller ja - vila och vila, vi är hundvakter i helgen så vi har en viss bångstyrig hund här hemma. Hans första kväll hos oss är i kväll och hittills går det...så där...lägenheten är ju egentligen lite för liten för hunden. Tur att det bara är några dagar.
 
Själv har jag även haft besök av min stylist/sminkös inför bröllopet och vi har provsminkat och provfixat frisyren och jag är jättenöjd över hur det kommer att bli!
 
Börjar längta skitmycket till bröllopet!
 
 





Jag känner mig jättefrisk!

2013-07-09
17:43:34
Har varit hos barnmorskan idag - klockan 11.15. Haha, lite smådrygt då jag jobbat natt i natt så många timmars sömn innan det var dags att kliva upp blev det ju inte. Plus att jag var nervös - nervös att mitt blodvärde inte skulle ha gått upp samt att jag fortfarande inte vant mig helt vid att ta blodprov. Ja och så vikten då förstås.
 
När vi kom dit började hon först prata om mina blodvärden - hon förberre för att ta blodprov. Jag frågade henne nervöst vilken arm hon ville ha men hon sa att jag bara behövde ta ett stick i fingret. Sååå skönt! det gick på ett kick - och blodvärdet var betydligt högre än förra gången. Jag hade 113 sist - nu låg det på 119. Det var jätteskönt att höra.
 
Sen var det vikten förstås - jag hade gått upp 4 kilo och det kändes inte jättehemskt ändå. jag har lätt för att gå upp i vikt och med en bebis i magen antar jag att det är lättare ;P
 
Sedan fick vi lyssna på bebis hjärtljud för första gången  - äntligen! Det var riktigt häftigt! Den sparkade där inne en hel del så därför hens puls lite högre. Men fullkomligt onormalt. Kändes skönt i själen - att man nog med stor chans kanske får föda en helt frisk bebis :D
 
Hon kollade även mitt blodtryck som var helt normalt! Jag känner mig jättefrisk, och min bebis känns som att den är frisk ocvkså. Den sparkar ju och lever rövare i magen ganska mycket oich det är ju en trygghet.
Nui blir det att äta middag och sen fara och jobba natt igen! Ciao!
 
 
 
 
 





Jag är kass...

2013-07-07
22:00:00
...kass på att säga ifrån, säga emot eller uttrycka åsikter överhuvudtaget. Jag vet inte varför men jag har under mitt liv fått lära mig att man ska i första hand vara ANDRA till lags och att ens egna önskemål kommer i andra hand eller att det helt enkelt inte utvecklas några egna önskemål.
 
Det var det som hände med mitt hår. Jag var så inkörd på att göra alla andra nöjda att jag själv glömde bort hur JAG egentligen vill ha. Jag visste helt enkelt inte vad jag ville. "Jo löshår låter ju bra eh eh,,, jo jag vill ju egentligen ha lila men det kanske inte passar sig eh eh, det är ju sant...o.s.v" Mina tankebanor rullade på i huvudet efter att jag fått ena "tipset"/kommentaren/åsikten efter det andra...Men så blir det alltid för mig spelar i princip inte ngn roll vad det handlar om.
 
Jag vill ju att alla ska vara glada och nöjda. Förutom jag själv då.
Enda gången jag kan uttrycka åsikter är på NÄTET - haha. Där syns det inte att man gråter i af. För det är ännu ett problem jag har - att säga ifrån/säga emot/uttrycka min åsikt tar så fruktansvärt myket energi för mig att jag hamnar i gråt. Det är så förödmjukande :(
 
Menmen...nu har jag spenderat den här dagen med att komma fram till vad jag vill ha för hår på mitt bröllop.
Jag vill INTE ha löshår...och jag vill ha det lila. Så jag ska till frisören på torsdag nu till veckan och då ska jag blondera det och kanske göra slingor samt klippa det. (inte kort, men göra volym)
 
Sen ska mamma göra det lila i efterhand några dagar innan bröllopet. Och så ska håret lockas. Inte sättas upp. Och en tiara som jag köpt ska jag ha på huvet. Klart! Enkelt, fint och PRECIS som jag vill ha det.
 
Jimmy tänker inte klippa sitt långa hår. Han ska klippa till det lite så han får volym men det fixar mamma, samt att han vill färga det svart. Jag tror vi kommer att bli superfina<3
 
 
 
 





Jag vill inte ha ett j*vla prinsessbröllop

2013-07-07
12:26:00
Jag har bokat tid för hårförlängning samt färgning/klippning av håret - och det känns....väldigt märkligt egentligen.
Dels för att kalaset kommer att kosta mig dryga 5 000 spänn(!)
 
När jag påpekar hur dyrt det blir för vänner och familj säger man helt enkelt "Jamen du gifter dig ju bara en gång!"
 
Jaha....Jimmy gifter sig också bara en gång men inte f*n behöver han punga ut med 5000 spänn han också. Hans frippa kanske kostar en hundring högst? Samma sak med naglarna - jag hade inte en tanke på att "fixa" naglarna förrän jag fick ett presentkort på 500 spänn att fixa dom. Och det var jättefint av mina jobbarkompisar att ge mig denna present helt spontant. För nej - jag hade aldrig i mitt liv lagt ner 500 spänn på att fixa NAGLARNA(?).
 
Hade egentligen tänkt att ha ett par coola handskar på bröllopet men ja - det går ju fetbort nu ;) Någon sa: "Jamen det är ju bra att du fixar naglarna för folk kommer ju vilja titta på din ring !" Fast då tittar dom ju på min ring och inte på mina naglar...kan man ju hoppas. Vem gör sånt egentligen? Tittar och tänker på naglar...det är ju helt stört.
Folk kommer vilja titta på Jimmys ring också men inte f*n kommer dom att tänka på HANS naglar...eller?
 
Sen har jag legat vaken och tänkt på min frisyr. Jag ville ju gå wild and crazy på min bröllopsdag och färga håret lila om jag nu var så illa tvungen att sätta in hårförlängning. Men nej - det gick inte frisörn sa att det inte skulle gå, att det lila inte skulle hålla sig o.s.v...så nu ska jag lägga in orange i stället. Har haft den färgen förrut så det känns ju lite tråkigt men det var typ det enda roliga alternativet som fanns...
 
Jag berättade för morsan och syrran som hade gråtit blod över min lila hårfärg...tänkte jag skulle göra DOM glada i stället. Men nej...de blev besvikna över den oranga hårfärgen också. Happ..man kan då aldrig göra någon j*vel nöjd tänkte jag då, och då insåg ju jag att enda anledningen till att jag går till en frisör överhuvudtaget är för att jag ska göra alla andra j*vlar nöjda.."Anna du MÅSTE sätta in hårförlängning så du kan ha uppsatt hår/du passar mycket BÄTTRE i långt hår....Du måste, du måste, du måste..." Jag själv HATAR långt hår, och jag KOMMER att slita ut hårförlängningen DIREKT efter bröllopet samt klippa det kort. Och färga det lila.
 
Just nu står jag ut med mitt h-vetes hår för jag FÅR inte röra det för alla andra. Det är ju jättesjukt.
Och det roliga i karusellen är ju att så fort jag säger att jag egentligen inte vill göra allt detta så säger folk att jag inte ska LYSSNA på alla andra utan göra det jag själv vill...typ två sekunder efter börjar de ge mig kommentarer och råd om hur jag ska göra - om de inte vill att jag ska lyssna varför öppnar dom munnen överhuvudtaget då?
 
För man blir faktiskt påverkad...jag mår jättedåligt om ngn säger till mig att jag borde göra så i stället för det jag själv vill. Jag tänker att "oj nu blev HEN besviken nu borde jag göra som hen vill" Jag VILL vara alla till lags. Hellre det än att må dåligt över att inte göra ngn annan nöjd...om ni fattar? Om folk nu verkligen tycker att jag borde göra som jag själv vill så borde folk hålla truten med sina tips och kommentarer kan jag tycka.
 
Men jag kommer att gå igenom denna frisör process i alla fall och förhoppningsvis blir JAG nöjd ändå. Men jag vill ha håret lila, och det hade jag ju bara kunnat göra här hemma i stället som jag alltid gör. Jag vill inte ha ett j*vla prinsessbröllop jag vill ha ett häftigt och roligt bröllop. Så det så!!
 
 
 
 





Vi ska bli man och fru

2013-07-06
14:09:00
 Har varit hos mamma och pappa hela veckan och det var meningen jag skulle hjälpa dem att fixa hemma men...nej det enda jag gjorde var att sova typ. Var ju förkyld samt gravid-trött...
 
När det gäller bröllopet börjar det kännas bättre och bättre....vår lilla avcheckningslista börjar krympa.
Jimmy köpte sin kostym idag och det såg riktigt bra ut. Slips och allt.
Vi hittade även lite annat smått och gott som vi ska ha till bröllopet.
 
Det känns fantastiskt att jag ska få gifta mig med världens underbaraste kille. Förutom att vi kommer att få en super-rolig dag så känns det här giftemålet väldigt vesäntligt. Dels är det praktiskt för när barnet kommer behöver vi inte skriva på något papper om att Jimmy är pappa till barnet samt att alla våra gemensamma tillgångar faktiskt blir gemensamma "på riktigt" också.
 
Och så är det ju romantiskt också - Vi ska bli man och fru. Leva tillsammans i resten av våra liv(förhoppningsvis)
Och för mig känns det faktiskt självklart - Jimmy är världens underbaraste person och jag är så lyckligt lottad!
 
 





Missförstå mig ej...

2013-07-03
11:21:54
Förbannat....man får semester och ska få spendera lite tid med systersonen. Får dj*velsförkylningen from hell...
Just typiskt. Jag ringde ändå syrran och frågade om jag fick komma...om jag inte pussade på William(systersonen) eller kramade....eller var i närheten. Åhhh plågan!!!
 
Vi sov över hos mamma och pappa från måndag till igår och vi va där hela familjen, Tokmysigt! Gick på marknan i Burträsk och njöt verkligen. Men till middagen slog förkylningen till ordentligt och det kändes som att jag skulle däcka vid matbordet. Så jag behövde åka hem för att vila upp mig ett tag. Så nu sitter jag här - hemma, lite piggare(men fortfarande förkyld) Ska åka tillbaka till mamma och pappa idag och vara där hela veckan. Jimmy åker bort i helgen så det löns ju inte för mig att vara hemma. Dock har jag lite ångest...det skulle behöva fixas en massa här hemma under veckan(typ tvätt, städ o.s.v...) men Jimmy kommer ju jobba så han lär väl knappast ha tid..och ingen kommer vara hemma i helgen. Sen är det ju tråkigt att vi inte kommer att träffas på ett tag. Han får visserligen semester nästa vecka men då jobbar JAG i stället.
 
Jag skulle kunna skita i att fara till föräldrarna nu i veckan men jag har lovat mamma att hjälpa dem på gården. Städa ur lite saker och ting i huset så vi får plats med alla gäster som skall bo där under bröllopet...åh det där j*vla bröllopet...allså missförstå mig ej, det känns jättekul. Dock är det sjukt mkt som ska fixas och man tänker ju typ BARA på det just nu. Njuta av sommarn vad är det lixom? 
Allt som ska köpas in, programmet, kyrkan, prästen..ja och alla gästerna som ska komma samt betala förstås. I bekräftelsen till anmälan stod det klart och tydligt att sista datum för inbetalning var första juli....ungefär hälften har fortfarande inte betalat. Känns ju sådär. Vi behöver dom pengarna så vi ska kunna betala bröllopet utan att gå i personlig konkurs(nä så illa är det inte men ni fattar?) Men samtidigt är det ju DOM pengarna som är presenten...känns drygt att ringa nu till alla gästerna och säga "Heej var är min present?" Men tyvärr måste det göras...Irritation på hög nivå. 
 
 
 
 
 
 





Jag vet varför...

2013-07-01
16:33:00
...jag inte bloggar lika mycket längre. Jag använder ju i princip BARA telefonen nu för tiden och jag är sämst på att skriva med den :( Även om jag har mycket vettigt att säga/skriva...
 
Jimmy är ju den som har datorn konstant, och jag har haft en bärbar också men det funkade inte så bra för mig att ha, då jag ergonomiskt alltid satt fel med den.
 
Jag kommer alltid på att jag ska skriva något när jag INTE sitter vid datorn och när jag väl har chansen att sitta så har jag glömt bort och den där brinnande känslan att "Åh måste skriva" har försvunnit.
 
Nu låter det som att Jimmy är ngn slags "DataHitler" här hemma och att jag inte FÅR sitta. Haha, nej...jag GÖR ju allt annat vid telefonen så det enda jag gör vid datorn är just att SKRIVA saker. Eller föra över pengar.
 
Men för det mesta läser jag ju bara. Tyvärr kommenterar jag ju inte lika mycket och det blir också en grej "Nu skulle jag kommenterat för jag har åiskt om detta!" men man kan inte och tänker "Jag gör det sen"
 
Sen har jag börjat med en sak som Sara tipsade mig om. Börja skriva anime-recensioner för ett företag på nätet, och få anime som betalning. Och det är ju grymt då jag samlar på anime :D
 
Recenserade Silverfang förra veckan och snart får jag hem uppföljaren. Lägger upp när den är publicerad ^^