Låt mig vara tjock, lite ful och lycklig

2013-10-31
15:41:05
Man märker fort att folk blir obekväma när man talar om hur man faktiskt ser ut. Typ om jag säger "Jag är tjock" då ska det genast komma kommentarer som säger "Nej det är du inte alls det!" Haha...ehm..jo om vi kollar på mitt BMI och enligt det så har jag fetma så jag tror nog att vi vetenskapligt kan kalla mig tjock.
 
Eller om jag säger att jag har korta, stubbiga ben. Eller kort rygg. Eller stora bröst. Eller en uppåt näsa o.s.v.
Eller att jag helt enkelt inte passar in i dagens ideal. för ja, det är SANNINGEN! Men vet ni vad? It doesn't f*cking matter. Utseende är ändå inte allt. Eller rättare sagt - det är INGENTING!
 
Jag mår bra. Är gift med världens finaste. Vi har det stabilt ekonomiskt. Fine att vi båda kanske inte har drömjobben just nu men fritiden och allt annat överträffar det. Vi ska ha barn!!! <3 Vi har underbara vänner och underbar familj. Alltså seriöst, jag skulle aldrig i mitt liv byta bort det jag har i mitt liv mot att vara smal och "vacker" Fine att jag skulle kunna försöka gå ner i vikt(igen) och bli liiite snyggare. För ja, när jag hade gått ner, satan vad komplimanger jag fick då för mitt utseende och det gjorde mig så förbannad. Jag var ju helt plötsligt sååååå fiiiiiin.
Och folk sa det på ett sätt precis som att det typ var det viktigaste ever.
Som om att min bantning hade gjort mig till nobelpristagare eller vad fan som helst.
 
Jag gick upp alla kilona igen(och lite till) och komplimangerna slutade komma. Men det skiter jag i. Visst är det roligt att få komplimanger men då vill jag hellre höra "Anna du är världens roligaste!" "Du får mig att må bra!" "Du är grym" o.s.v. komplimanger som faktiskt betyder ngt.
 
Sen finns det väl dom som tycker jag borde gå ner i vikt för "hälsans skull" Men alla mina värden är tipp-topp så min hälsa är utmärkt thank u very much. Låt mig vara tjock, lite ful och lycklig för det är det som är viktigast.
 
Att må bra - inte att vara "vacker"
 
 
 


               k o m m e n t e r a
               Just some thaughts... | Länka inlägget



Vad är lycka egentligen?

2013-10-09
23:13:00
 

Lycka behöver verkligen inte vara de här "större" sakerna(Pengar/fast jobb/bra jobb/gift/barn/bra partner/körkort/villa/volvo - o.s.v.)
 
Lycka för mig är att veta att jag har en burk med saltgurka i kylen! :D Yum!
 
 
 





Kvinnors vs. mäns tafsande

2013-10-05
18:25:00
När jag börjar diskutera med folk om "mäns tafsande på kvinnor" får jag i princip alltid frågan varför jag bara tar upp "mäns tafsande" och inte "kvinnors tafsande" också...
 
För tydligen tafsar ju män och kvinnor lika mycket? ... Jag blir så trött. Jag försöker då komma med statistik - men den tror ingen på(ungefär som vålds-samt våldtäktsstatistik)
 
Sen försöker jag ta upp maktperspektivet - varför kvinnor känner sig obekväma vid mäns tafsande medan män inte bryr sig eller bara skrattar åt det hela om en kvinna tafsar...men ja enligt folk finns det ju inget maktperspektiv, det finns ju inget patriarkat...Åh jag hatar att diskutera med folk...
 
 





män v.s kvinnors orgasm

2013-10-05
06:06:00
Jag diskuterade häromdagen med en kompis det här med orgasmer och varför det uppfattas som att väldigt många kvinnor helt enkelt inte "kan" komma. Min kompis teori är helt enkelt så att kvinnors orgasm inte har någon mening överhuvudtaget och därför bör en kvinna vara nöjd över att bara självaste sexet.
 
Och ja klart att det är bra att man är nöjd över "bara sex utan orgasm" men jag stör mig som fan på att det dock är så jävla viktigt att mannen ska ha sin orgasm oavsett bara för att det finns en "biologisk mening" med den.
 
Jag läste runt lite på nätet och stötte på fall där män har haft svårt att komma eller inte kunnat komma alls. Då var det dock aldrig något tal om att han inte "kan" komma och att han bara borde acceptera det och njuta av det mysiga sexet i stället för att försöka uppnå orgasm... Nej. Han fick förklaringen att det satt i huvudet och skulle söka hjälp.
 
Det bevisar ju att sex fortfarande är så sjukt fokuserat på mannens behov och mannens njutning. Om kvinnan får orgasm ska hon se det som en trevlig bonus. Om mannen inte får orgasm ska han söka psykolog. Eftersom att det fortfarande inte finns någon riktig forskning kring kvinnans orgasm...tar jag till med teorier: kvinnans roll i sex och hennes sexualitet har så sjukt länge varit och är fortfarande tabu. Om en ung kvinna onanerar är hon äcklig. Om en kvinna blir kåt ska hon skämmas. Om en kvinna tar initiativ till sex är hon konstig. Och så vidare. Detta tabu kring kvinnlig sexualitet och kåthet tror jag påverkar kvinnors egna syn på sex. "Sex är till för mannen så hans behov ska tillgodoses först - vore befängt om jag som kvinna skulle känna annat än bara få ligga här och mysa och känna kroppskontakt"
 
Jag Tror (det vill säga jag vet inte) att det helt enkelt handlar om att det är psykiskt och inte att det skulle vara biologiskt att kvinnor helt enkelt inte "kan" komma. Kvinnor och män får orgasm av samma anledning: för att de vill ha sex igen och för att kunna få barn. Annars skulle män bara kunna våldta alla kvinnor för att sprida sin säd.
 
Det jag vill komma fram till: att kvinnors orgasm och mäns orgasm behandlas så olika stör mig - tabun kring kvinnans sexualitet stör mig. Samt fokuset på mannens utlösning stör mig. Varför kan vi inte behandlas som jämlikar i denna intima situation? Kan man inte bara acceptera att kvinnors och mäns sexlust är lika stor och har lika stor betydelse för vår förökning på jorden!