Full Metal Alchemist

2009-03-09
19:47:48

Full metal alchemist

Full metal alchemist finns både i anime-och mangaform, och det är en av vår tids mest populära.

Jag började se animen för ganska länge sen när den kom ut, och nu i efterhand är den fortfarande den aposlut bästa jag någonsin har sett.Den toppar ALLT!

Hur som helst:

Full metal alchemist handlar om bröderna Alphonse och Edward Elric, som bor i den lilla byn Rizenbuul med sin mamma Trisha.

Deras pappa lämnade dem för något år sedan, och sedan dess har deras mamma varit väldigt nedstämd. Men bröderna hittar deras pappas gamla alkemiböcker, och de börjar lära sig lite grann av det.

När de sedan visar vad de har skapat för sin mamma, så blir hon överförtjust och uppmuntrar dem till max. Hon blir så glad just därför att det påminner henne om hennes man.

Tiden går och bröderna blir bara bättre och bättre på alkemi. Speciellt den äldre brodern, Edward. Det märks att han har en talang. Men samtidigt så börjar Trisha bli sjuk. Väldigt sjuk. En dag hittar pojkarna sin mamma på golvet. En doktor tillkallas, men han skakar på huvudet och konstaterar att hon inte har långt kvar.

På dödsbädden säger Trisha adjö till sina pojkar.

Pojkarna blir förtvivlade och vet inte hur de ska hantera smärtan. Men de hittar i böckerna en alkemiform som kan väcka upp människor från de döda,

De bestämmer sig för att bli tillräckligt bra alkemister för att en dag få tillbaka sin mamma.Så de skaffar sig en alkemi-tränare och är borta från sin hemby, Rizenbuul i ca ett år.

De kommer tillbaka och bestämmer sig att nu var det dags!

Men nu får de även lära sig en läxa, de aldrig någonsin kommer att glömma....

 

Som sagt var är denna serie ett mästerverk när jag såg den(för ca 2 år sedan) nu läser jag mangan, och den skiljer sig faktiskt lite grann i jämförselse med animen. Och den är t.o.m bättre. Så om animen får en tia så får mangan en elva. Om man nu kan säga 11 av 10...

De som har hittat på story och karaktärer är helt suveräna! Jag har gråtit floder till serien.Jag har skrattat av mig stolen. Den är så spännande att man sitter och bitar av sig fingrarna.

Den har ALLT. om man gillar anime/manga och har missat denna, då är det skam!

Animen och mangan får helt klart


10/10!!!!

 

 



               k o m m e n t e r a
               Intressen:) | Länka inlägget





 Namn:


 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: