värkar...

2013-11-13
03:02:42
Snart värkar i 24 timmar men vattnet har äntligen gått :-D nu börjar det kännas! 


               k o m m e n t e r a
               Just some thaughts... | Länka inlägget



Nu fick jag en till "mensvärk"...ouch.

2013-11-12
08:48:00
Har fått typ "mensvärkar" nu och har haft oregelbundna sådana sen kl 06.00 i morse. Vaknade av en ganska ordentlig sammandragning som då gjorde ganska ont och har inte kunnat sova sen dess.
 
Läste lite på nätet för att kolla om det bara är nå slags "förvärkar" eller om det är början på ngn fas...typ latensfasen. Det gör ont, men inte så att jag håller på att dö. Dock är Chomper cp i huvudet och vill något och när jag får en "mensvärk" medan han mjauar och stryker sig mot benen vill jag bryta nacken av han...
 
Jag funderar på om jag ska ringa Jimmy och be han komma hem - vill ju inte tvinga hem han från jobbet om det är falskt alarm...
 
Men jag kallsvettas som f*n och funderar på vad jag ska göra. Stöka ur diskmaskin står på schemat och jag har hett igång mys-musik. Jag låg ju och tänkte på bebis igår kväll och jag blev lite skraj. Är jag redo? Är jag redo för värkar och förlossning? Redo för att en bebis ska komma och förändra våra liv för alltid? Jag har ju alltid ställt in mig på att jag ska gå över tiden typ 2 veckor så detta var jag inte riktigt beredd på...men nu när jag har det här  "onda" känns det som att vi kanske kommer att ha vår bebis här snart? Och om jag är redo? SOM F*N!  Men jag vågar inte riktigt ta ut något i förskott - förvärkar kan man ju ha i flera veckor. Men jag känner mig glad i af, och har försökt packa det sista som ska med till förlossningen IFALL vi åker in i kväll. Nu fick jag en till "mensvärk"...ouch...
 
 





Den där lilla städningen

2013-11-11
06:51:00
Vaknar 06.00 på morgonen igen - och kan inte somna om. Helt otroligt. Men man är ju hyffsat pigg i af så jag mår ju inte dåligt. Jag undrar om det här är kroppens sätt att tala om för mig att "12-timmars sömn kan du ju bara glömma från och med nu" Som att den ställer in sig på att jag kommer vara tvungen att stiga upp den här tiden varje morgon(eller tidigare) när bebis kommer. Så det är ju bra! Det känns skönt också, jag kan städa bort lite på morgonen när jag ändå är pigg och vaken och inte har så mkt annat att göra. Den dagliga städningen t.e.x: diska bort, göra bort en tvätt, vika ihop tvätt, sopa ihop kattsand från golvet, bädda sängen, fixa till i soffan. Den där lilla städningen som gör att det inte alltid känns så smutsigt hemma. Eller ja - smutsigt känns det väl hela tiden.
 
Dammigt, grusigt och en massa ingrodda fläckar på varenda grej. Det känns som att man försöker hålla rent varje dag men lika förbannat känns det ofräscht här hemma. I tvätt-stället, på diskbänken, på kaklet, på spisen. Lyckas alltid hitta nå fläckar som suttit där typ i flera år och så får man kämpa som ett djur för att få bort. Sen ser det likadant ut igen efter bara några dagar. Hur f'n gör folk när de får till det så där skinande rent egentligen?!!
Aja, jag orkar inte vara ngn städ-nazist, men jag blir alltid lite nojjig när vi får besök. Det känns som att städningen vi gör här hemma aldrig kommer att duga. Och när bebis kommer - vem ska städa då?
 
Skitonödigt att tänka så här men jag skyller på min mamma - hon inspekterar lägenheten i princip varje gång hon är här - och om ngt inte duger börjar hon typ städa i mitt hem(!) Känns förjävligt...Tror det är därför jag så sällan bjuder hit mamma och pappa. Inte för att de skulle orka komma i alla fall men...de få gånger de hälsar på är i så fall om de ska hjälpa oss med något. Men då stannar de kanske en timme och dricker kaffe sen drar dom.
 
 
 





Fars Dag

2013-11-10
12:53:32
Har spenderat helgen hos mamma och pappa - vi har bara  ätit, vilat och myst. Kravlöst och gött precis som det ska vara. Idag har jag ganska mycket energi och vill göra något - men det lär inte bli då vi inte åker hem förrän i kväll.
 
Mamma och pappa har haft en räv strosandes runt huset i flera dagar. Men idag hittade mamma den under bron - död :( Den hade fått skabb. Mamma ville först att pappa skulle ta ut den men pappa har ryggskott så han kunde inte krypa under bron. Så han bad Jimmy som är den enda snärta av oss - men när Jimmy såg den döda räven vägrade han och gav mig handskarna(!) Jag gillar att jag - den som typ kan föda närsomhelst - måste krypa under bron för att plocka fram en död skabbräv(!) Aja, den var inte så långt in så det gick bra. Men jag tyckte så synd om räven, såg ut som en liten hund, Den måste ha plågats ganska mycket.
 
Idag är det Fars dag - dock blev pappa uppvaktad i fredags då han fick sina presenter och igår för då åt vi tårtan.
Så idag händer inget spännande - om jag inte lyckas plantera ett frö i dom att vi kanske kan åka en sväng till stan eller ngt ;)
 
 
 





Jag är vaken 06.00 på morgonen....

2013-11-08
07:24:00
...det hör INTE till vanligheterna...men jag vaknade när Jimmy for sen kunde jag inte riktigt somna om. Har ont i ena höften och det är jobbigt att ligga på sidorna. Jag blev hungrig, kissnödig och snuvig dessutom så när jag väl gått på toa kändes det meningslöst att gå till sängen. Så jag diskade bort i stället haha...
 
Enligt min app är det ca 10 dagar kvar till BF nu. Har läst att i de flesta fall så går förstföderskor över tiden, så jag försöker vara inställd på det. Dock sitter jag ändå och känner efter i fall jag nu inte har ont någonstans ändå. Igår t.e.x hade jag ganska ont på höger sida av magen. Jag trodde typ att det var värkar, men jag har hört att det är mer "mensvärkar" man får och det onda jag hade kändes mer som "hugg" Jag la mig i sängen ett tag och efter en stund förstod jag var det var. Det var gaser... Jag brukar alltid få lite ont  på just högra sidan av magen när jag har gaser eller är lite risig i kistan. Kändes...tråkigt. Men samtidigt hade jag inte velat ligga på BB i helgen. Jag och Jimmy åker till mamma och pappa i kväll för att vara där hela helgen. Pappa har ju farsdag på söndag och egentligen var det meningen att vi bara skulle vara där på söndag men pappa ringde och ville vi skulle komma redan i kväll.
 
Han ska göra tacopaj och mamma ska ska dra fram madrasser så hela familjen kan ligga på golvet och bara mysa framför ngn bra film. Jimmy ska få träffa kattungen för första gången - tror han ser fram emot det. Nu låter han som en barnunge men han gillar verkligen katter ;)
 
Nu har jag alltså ätit frulle och druckit te, sen vet jag inte alls vad jag ska göra. Förmodligen blir det väl sängen igen -  energin är inte på topp. Förmodligen p.g.a järnvärdet men jag klarar f*n inte av järntabletterna!! Det är ju p.g.a dom som min mage inte funkar som den ska :(