Jimpos mat :3

2011-09-29
15:41:27


Jag äter liknande men skippar bananen och kycklingen :)

               k o m m e n t e r a
               Maat! | Länka inlägget



La pucelle: Tactis

2011-09-29
13:22:17







Enligt legenden
kolliderade makter ljus och mörker en gång av The Dark Prince och The Maiden of Light, och trots att ljuset segrade, så lurar hotet av mörker fortfarande. The church of the Holy Maiden, gruppen av demon-jägare känd som La Pucelle tillbringar sina dagar med att utrota mörkrets krafter, men syster Prier nöjer sig inte med att ta på sig småjobb utan drömmer, trots att hon är den mest osannolika kandidaten för jobbet, om att en dag ta på sig rollen som The Maiden Light.



Hoh! Nu är spelet avklarat. Spelet är gjort av Nippon Ichi och Koei(Nis America) precis som Disgaea-spelen, och har därför samma slags battle system. Inte mina favorit-battle system, men ack så spännande det kan vara ibland :D

Det som verkligen engegerar en i La Pucelle år måhända inte storyn, eftersom att den är rätt o-originell(Systraskap som arbetar som demonjägare och en snubbe som vill utplåna världen, Chrno Crusade någon?) Hursom helst, som sagt var, inte storyn - men däremot karaktärerna(!)

Prier, t.e.x, ÄNTLIGEN en cool tjej som inte svansar runt som godheten själv utan hon svär, förolämpar, slåss och är allmänt ouppfostrad. Jag ser alldeles för ofta i spel och anime,  kvinnliga huvudkaraktärer som ska ta hand om alla andra i gruppen, vara förnuftig och blir naturligtvis också alltid kidnappad i slutet...och ska räddas.

I La Pucelle är det Croix(The hot, cool but still very nice guy) som måste räddas -av just spelets kvinnliga huvudkaraktär: Prier.  

Jag ÄLSKAR Croix och Prier och jag önskar jag kunde se mer av de här typerna i andra spel. Jag hatar "goodie-goodie" personer som har rättvisa, mod och hopp att stå på. Prier och Croix är lite mer mänskliga och man kan relatera till dem bättre. Förutom dem, är det en rad andra karaktärer med i spelet också, och jag har verkligen inget emot dem heller, men bara för att jag råkar älska huvudpersonerna så mycket så hamnar de andra lixom i skymundan ;)

Spelets utseende är väldigt enkelt, precis som Disgaea, inga konstigheter. Det kom dessutom ut ungefär samtidigt som Disgaea 1 så, tekniskt sätt är det inte heller så mycket nytt, men det gör mig faktiskt INGENTING!

Spelet kändes dock väldigt kort, endast 11 kapitel var det och jag ville juu ha mer! >__< Och slutbossen var en överraskning då gubbarna man mötte innan honom var väldigt lätta och så hade bossen typ 20 levlar mer än en själv O__o Bara att gå tillbaka då och levla lite mera, så det var ju lite stört.

Musiken är awesome, så klart eftersom att det är samma snubbe som gjort musiken till Disgaea. Nope, inte mycket att klaga på här inte, det har varit en trevlig(dock kort period) med La pucelle :)

Betyg:

Musik: 10
Karaktärer: 10
Grafik: 7
Battlesystem: 6
Story: 6


Slutbetyg: 8









29/11 - Inte den bästa av "mornar"

2011-09-29
11:16:12
Varför ska det vara så svårt att somna när det är varmt i rummet?


Och sen svårt att stiga upp när det är kallt? Jag är trött idag, och det sög ju rätt hårt. Lyckades stiga upp en timme och 10 minuter senare än vad jag hade tänkt. Oh well...katten har legat hela morgon och buffat i mig samt klöst mig lite lätt på benen och det är ju alltid uppskattat...not!

Jag är jättehungrig nu också, dessutom, och jag vet egentligen inte varför. Jag är så hungrig att det typ gör ont.
Aja ska snart fara på jåbbet, lika bra att börja göra sig i ordning,,,




28/9 - 11 - Tror tamef*n att jag ska frescha upp me idag!

2011-09-28
11:04:25
Igår var jag inte fräshast i landet inte...


Så idag ska jag ta en härlig dusch och fixa tillmig lite. Lättare att jobba då :)
Idag är jag inte alls lika trött - gu va skönt! Och i dag är det onsdag! så helg snart med andra ord!
Jag ser framemot de!




Varför är det aldrig enkelt..? :(

2011-09-28
00:28:28





27/9 - Helt galet trött...

2011-09-27
12:48:57
Ugh...inte okej att jobba idag...


Trött, kallsvettas - bifeffekter av helgens nattjobbande. Att tvärt vända på dygnet är ingen enkel match. Jag brukar alltid stiga upp vid 10.00 när jag börjar 13.30 - men idag drog jag mig till 12.00(!)

Jag och Jimpo var och handlade igår, men när vi kom hem insåg vi att vi hade glönt hälften - jag hade sån sjuk inre stress igår att det blev blackout. Plus att bussen aldrig kom så vi satt på Solbacken och väntade i en timme - och kallt som fan var det. Så på kvällen var jag lite grinig innan jag tog mig ett långt bad, sen kröp jag ner i soffan med en kopp te. Jag hatar att kallsvettas - speciellt på jobbet för det är tillräckligt dålig luft där.

Det kommer att bli drygt i dag har jag en känsla av.




26/9 - 11 - take it easy

2011-09-26
14:41:53
Jahapp då har man slitit på jobbet ca 36 timmar under hela helgen...


Och så ska man jobba 4 dagar till...blää x( Menmen, snart är det oktober, då blir det ett ganska bra schema.
Idag har jag väl kanske inte sovit så länge som jag hade velat men...jag måste ju försöka vända på dygnet nu när jag jobbar i morgon. Ska strax fara tillsolbacken med Jimpo och handla lite mat, kattsand o.s.v.

Sen ska vi försöka ha lite myskväll i kväll. Måste klä mig först - egentligen borde jag duscha, I kinda smell. Men oh well, gör det när jag kommer hem.





25/9 - 11 - Ja ska då bara ta det lugnt...

2011-09-25
14:17:18
Igår var det mycket flängande fram och tillbaka, Marcus har varit här hela helgen...


Det har inte direkt varit en fridfull natthelg med andra ord, dock har det ju varit roligt :) Men i dag känner jag faktiskt bara för att sitta hemma och njuta :) Spela lite tv-spel och sånt. Jimmy ha fixat lunch åt mig, hur gött som helst! Fy f*n soffläge, nu!




24/9 - 11 - Allså shit...

2011-09-24
14:31:11
Klockan är inte ens två och jag är faktiskt hyffsat pigg...


Jimmy har gått i väg och handlat och jag ska gå och duscha o.s.v för att göra mig i ordning. Ska snart in till stan för att träffa Evelyn. Jag är hungrig - men natten har varit väldigt harmonisk. Det gillas :)




vill ha en Winry till min Edward...

2011-09-23
10:57:21







23/9 - 11 - Och vi som ska gå på stan å allting!!!

2011-09-23
10:24:06
Fan ja ska som skulle sova ut idag för att jag jobbar natt...


Men jag mår piss för att Tant Röd har kommit och ställt till det och då kunde jag inte sova mera :/
Jimpo är påjobbet och jag och Marcus sitter själva i lägenheten. Det var tänkt att vi skulle gå på stan i dag - men jag vete fan. Det regnar ju och det är ett jävla piss-väder ute :(




22/9 - 11 - Marcus är här!!!

2011-09-22
17:26:44
Vi bjössa mor och far på en nice j*vla trerättersmiddag i går!



Nu är Marcus här för andra helgen i rad och han verkar trivs här i Skell-hell. Det är torsdag fast vi tar oss en liten drinky-drinky för jag ska jobba i helgen :3 Det blir att spela lite tv-spel, se film och mysa :D

I like it!




Men attraktionen är ju viktig...?

2011-09-22
11:27:04
Min kille säger ofta att attraktionen är viktig när det väl kommer till kärlek. Det vet jag också, jag är inte född i farstun. Men attraktion handlar för det första inte BARA om utseende. Det kan vara en lukt, en look, ett skratt, en charm, ögon o.s.v.

För det andra så har människor TROTS utseende-hetsen idag, OLIKA föreställningar om vad man tycker är vackert.

Om man ställer mig bredvid Brittan t.e.x tror jag nog att man kan säga att Brittan är vackrare. Alla utom min kille förstås. "Nej hon är skitful och DU är snyggast i världen"  Och han ljuger inte. Han tycker så. För att han är attraherad av mig för ANDRA saker.



Så skit i Brittan, du kommer att bli älskad ändå!




Man kan inte bara utgå från sin egen situation...

2011-09-22
11:16:53
"Frida-tidningar/Vecko Revyn o.s.v har minsann ALDRIG påverkat mig Jag känner ALDRIG att jag känner mig värdelös, tjock och ful. Jag känner ALLTID att jag duger som jag är"

Men bra där! Skönt för dig!

"Ja, och inga andra kvinnor känner sådär heller, för att JAG känner minsann inte så"

Okej...

Naturligtvis måste man acceptera att alla upplevelser ser olika ut. Men bara för att jag är trygg i mig själv och mår bra, varför ska man då bara anta att alla andra gör det?

Jag mår bättre nu än vad jag någonsin gjort, och ändå går jag runt och nojjar mig om mitt utseende, min vikt, mina krav o.s.v. Varför kan vi aldrig få duga som vi är? Man kan ju knappt surfa in på Aftonbladet innan man matas med 3 rubriker om 3 olika bantningssätt, och att man ska gå ner 3 kilo för att må som bäst o.s.v.

När jag var yngre (mellan 12 - 18) mådde jag så fruktansvärt dåligt. Folk kommenterade ofta mitt utseende till det negativa och jag trodde verkligen då att det enda som faktiskt betydde något var utseendet och att jag inte förtjänade att leva för att jag inte såg ut som Britney Spears.

Nu vet jag bättre. Människor ser olika ut, vissa föddes med vackra drag medan andra gjorde inte gör det. Men även om jag inte är vackrast i världen så vet jag ändå att jag duger. Jag har vänner som säger till mig att de tycker om mig och vill umgås med mig. Att jag är cool, snäll, trevlig, häftig och det bara öser ut positivitet.

Och jag blir starkare och starkare för varje dag, för jag känner mig verkligen som en induvid. Jag räknas, jag finns. Och inte för att jag är vacker, utan för att jag har helt enkelt en awesome personlighet!

Om jag ändå kunde säga det till den där ängsliga 13-åriga tjejen som mådde så j*vla dåligt. Och det är inte konstigt att hon mådde dåligt. Utseende-hetsen blir värre och värre med åren, och nu när jag ser vad som händer så ser jag det överallt. I min omgivning på Facebook, i Forum, i bloggar - i ALLT!

Jag vill inte längre se, vad samhället gör mot oss. Jag vill se att en 13-årig ska få känna samma saker som jag gör NU. Jag vill inte bara skita i folk och tänka "Äh jag mår ju bra nu - skit i andra" Jag vill säga till alla där ute att DU duger, och att utseende kan bara fara åt helvete!

Och även om jag känner mig stark och trygg i dag så kan jag få återfall. "Fan också, vad ful jag är, man kanske skulle plastikoperera sig ändå?"

Det är då man ska påminna sig själv om att VAD har jag att vinna på det? Människor kommer inte att gilla mig MER, min personlighet kommer inte att kunna bli mer awesome. Varför lägga sig under kniven för att man tror att man ska bli lyckligare av att bli vackrare? Och om man tror att man blir lyckligare, varför kan man inte bara få vara lycklig över att du helt enkelt är...du.



Anna Wikström - en awesome personlighet. Inget - annat - räknas!






skåne-resan :)

2011-09-21
22:23:35





Ännu mera bra musik från "Disgaea"-gänget :D :D :D

2011-09-21
21:23:56







21/9 - 11 - Positiv stress

2011-09-21
11:03:14
Har mycket att ordna idag


Ska träffa Emelie klockan 13.00 och innan dess ska jag hinna fixa lite här hemma. Jag känner mig lite stressad men jag är säker på att det bara är positiv stress :)




20/9 - 11 - Dagens "Att göra"

2011-09-20
10:51:08
*Diska
*Rensa kattlådan
*Vika ihop kläder
*Åka till affärn
*Panta
*Handla
*ÅKa hem
*Laga mat



låter som en bra plan! Mamma fyllde år i helgen, så jag och Jimmy har bjudit mina päron hem till oss nu i veckan så jag ska försöka hitt ngt gott recept att bjuda på, sen ska jag fara och handla. Det känns skönt att ha mycket att göra idag - brukar annars sitta och slöa typ.

F*n va tråkig jag är nuförtiden, men det är för att jag är så glad! Jag är roligagare när jag är arg höhö! Men jag är så harmonisk just nu att jag nästan blir grinfärdig. Men jag vet att det är den där Malmö-resan som ligger bakom!
Jag är så lycklig just nu - att jag vet tamef*n inte vad jag ska ta mig till!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAAH !!!



HAPPYNESS OVERLOAD!!!




myset ikväll :3

2011-09-19
21:46:54
^__^ Man kan ju tro att vi firar något så här på en måndagkväll - men det kanske vi gör? Fira oss helt enkelt. Varför firar man inte varje dag?

Vi åt oliver, inlagda vitlökar, ost i tärningar, klyftpotatis och Jimmy åt även stekt kyckling. Till det drack vi lite vin och lite citronlikör. Så gott :D


















Team Edward

2011-09-19
15:22:20


Haha ser ni figuren i mitten? Det är Edward från Full metal alchemist :3 Han köpte jag i Malmö!


<3



Sen köpte jag ju dom här awesome skorna


Dinosaurierna har jag klistrat dit själv :3



sen köpte jag naturligtvis det tjockaste numret av school Rumble :)



Och en NES-dosa:



Eller nää...det är en nyckelring till Jimpo :3'



Och en nyckelring till mig själv:



Man ser rätt dåligt vad det föreställer men det är Aeris från Final Fantasy 7

Den här bilden:




Sen köpte jag lite kläder o sånt men de är int så intressant xD












19/9 - 11 - Håhå!

2011-09-19
14:13:12
Gah...trött...men nu är jag ledig!! Woop woop!


Haft en bra natt och nu har jag helg :D Jag och Jimmy ska försöka ha lite mys i kväll, bara jag och han! Det har jag peppat för typ sen i fredags! Synd bara att jag är äcklig och ful just nu. Och lägenheten har sett bättre dagar! Jag vill ju att allt ska va perfekt. Vi måste dessutom handla. Åh vad drygt...

Trodde dessutom att jag skulle va pigg i dag när jag steg upp men icket - tröttare än jag varit på länge. Så jag antar att jag är lite irriterad också.

J*vla skit låt detta inte förstöra vår kväll.... Aja mot duschen, sen ta hand om disken. Jimmy kommer hem om en timme.





18/9 - 11 - Harmonisk ändå

2011-09-18
15:30:58
Haft en super-natt i natt!!!


jag var på grymt dåligt humör igår men idag känns det mycket bättre :) En dag kvar sen är jag lång-ledig igen.
Har tyvärr inte fått så mkt kvalitetstid med Jimpo-chan på ett tag nu, men det ska vi ändra på nu i veckan då jag är ledig och han slutar tidigt varje dag :3

Världens finaste mamma fyller år idag - och vi ska fira henne nu till veckan. Hon och pappa ska komma hit och vi ska bjuda på middag - det blir nog på tisdag :)

så jag har mkt att se fram emot kan man säga! :)




Finns inte något som gör att jag skrattar...och gråter lika mycket som School Rumble..

2011-09-17
18:41:40





17/9 -11 - MEN JAAAAAAAAAAAAAAAA!!

2011-09-17
13:55:53
När jag kom hem i morse var lägenheten sprängd´...


Det luktade konstigt, det var något äckligt på golvet..ölburkar överallt. Jimmy har två kompisar på besök och jag antar att man inte kan förvänta sig annat. Men att ha 3 små grisar i lägenheten är inte alltid uppskattat. Men j'vlar vad de ska få städa sen, och jag ska sitta vid datorn och äta jordnötter!! Jag behöver inte tjata heller - så fort de såg mitt ansikte var det "Vi ska städa, vi ska städa..."

Nu sitter jag och läser bloggar och annat, är lite trött, lite kissnödig, lite skitig och irriterad. Killarna sitter och spelar Nintendo 8 bitars samt att marcus försöker prata med mig - eller ja, störa mig är nog ordet.

Jaaa...



Så här trevligt hade grisarna igår....




16/9 - 11 - OMG!

2011-09-16
08:58:44
Shit - klockan är snart 09.00....


Det är INTE bra - jag stiger upp 09.00 självmant!!!!!! O___O  Visserligen inte konstigt, jag var dödstrött igår och somnade vid 22.00. Jag har inte haft jättemycket sömn under min semestervecka - gått och lagt mig sent och stigit upp tidigt. Och igår gick jag ju upp 07.00 för att göra mig i ordning för flyget. Det gick riktigt smidigt och bra!!

När jag väl var hemma var jag lite grinig dock  -lägenheten var inte så - vacker. Så jag fick ett il och storstädade, samt att vi möblerade om här hemma(gillar att göra om) Och det blev riktigt bra :D

Plus att jag gav Jimmy hans presenter, och jag visade stolt upp andra saker jag köpte :3
Kommer bilder sen ;)

Hursomhelst, det som är dåligt med att jag steg upp 09.00 idag är för att jag ska jobba natt. Får väl lov att försöka vila en stund mitt på dagen i stället...








15/9 - 11 - Om my way home

2011-09-15
08:14:56
Tillbaka till vardagen snart då - men den här semestern har varit awesome!

Precis vad jag behövde <3





15/9 - 11 - Om my way home

2011-09-15
08:14:56
Tillbaka till vardagen snart då - men den här semestern har varit awesome!

Precis vad jag behövde <3





13/9 - bloggen är död

2011-09-13
09:44:12
Nämen - jag har ju semester - jag NJUUUTER av alla steg jag tar här nere.
Att träffa mina kompisar igen gör mig nästan lite grinfärdig :P Det är så underbart! Så jag orkar inte uppdatera förrän jag kommer tillbaka. Men jag är Happy - so, so happy!





Vem bestämmer?

2011-09-09
11:04:44
Verkar som att Ulf brunnberg tar saken i egna händer och bestämmer vad som är manligt.
Han ska nämligen göra en egen s.k. "manlig" kanal. Jag skrattar lite, men samtidigt kan jag bli lite irriterad.
Han har ju bara plockat ihop en rad program som HAN tycker är bra och förklarar att det är manligt.

Det är tydligen så mycket "kvinno-program" på tv nu. Aha, och de män som gillar de s.k. kvinnliga programmen nu då, är de inte män längre? Har någon kommit och knipsat av kuken på dem?





Min pappa, han gillar Hitler och historia - men han HATAR sport. Och jag gillar Hitler och historia men eftersom att det är en "manlig" kanal blir jag helt plötsligt manlig då om jag tittar? Eller måste jag undvika kanalen, vem vet det kanske blir oanade konsekvenser? Min pojkvän gillar INGET av de programmet nämnda. Är han kvinna?

Vad är det för fel på dagens program egentligen? Discovery-channel(en awesome kanal) har ju mycket vetenskap, historia och Hitler att erbjuda. Och sport-kanaler finns det väl ändå inte dåligt om?

Varför måste man dela upp på det där viset, kvinnligt hit, manligt dit? Varför kan inte människor bara ses som olika, och som helt enkelt gillar olika?  Jag ska f*n starta en egen kanal jag med och kalla det den "kvinnliga" kanalen och stoppa in BARA en massa anime och X-men för det är det som ALLA VI kvinnor gillar, eller hur?




9/9 - 11 - Jag drömde om det förbannade flyget igen!!

2011-09-09
10:29:16
Men annars har jag haft en j*vligt skön natt!


Synd bara att de va tvunget att ta slut och att jag ska fara till jobbet om en halvtimme - har inte ätit, inte ens klätt mig O__o Känns ju som så där. Och i morgon drar jag! Huuva!




8/9 -11 - Jag har drömt så myclet

2011-09-08
10:47:34
Om kärlek och om flygning...


Jag drömde om att jag hade bokat biljetter till Haparanda i stället för till Malmö? O__o Jag är lite nervös inför flygningen antar jag - men det kommer nog att gå himla bra det där :P

Sen kärlek är mysigt - har legat och krypt ihop mig hos Jimmy hela natten. Hållit hans hand, känt hans rygg mot min. Antar att jag troligtvis var lite jobbig, men det får han tåla ;) Han sa då inget i af...

Idag är inte mycket planerat - är lite trött men jag ska strax äta lite mat och sen gå och duscha - som jag förstod var det inge idol i går antar jag? O__o Tråkigt!






7/9 - 11 - Jag ska tvätta...O__O

2011-09-07
10:12:01
Om typ 2 timmar..måste sortera först och det tar ju sin lilla tid...


Plus att jag ska fixa lunch samt middag..åhhhh säger jag bara. Hade helst bara velat lata mig. Se reprisen av Idol från i går t.e.x. men icket. Men jag MÅSTE tvätta - vill ja ha rena kläder med mig till Malmö!

Så för att det här ska gå så smidigt som möjligt bör jag gå och fixa saker och ting typ......NU!!




H*vetes j*vla f*n k*k #"#¤%/(&)(&P(Å)!!!!!!

2011-09-06
11:50:58
Sugen någon?



Japp det här var maten jag skulle äta till middag idag. Hmm, tror inte jag är så sugen på cancer. This is what happends när man fastnar framför Idol på TV4 Play....

Suck...




6/9 - 11 - Redan tisdag!

2011-09-06
11:11:17
Japp måndagen gick ovanligt smärtfritt - det gillas!


Nu är det bara 4 dagar kvar, och sen bär det av till Malmö - huvvaligen ändå! Hur ska det gå?
Nervösiteten märks då i af - med tanke på att jag steg upp 10.30  idag(duktiga jag) men den vinnande halvtimmen spenderades i stället på toan =/ Hell också.

Har stått och slavat och gjort vääärsta middagen - eller ja, plockade ihop de grönsaker jag hade, hackade, kryddade och körde in skiten i ugn. Dock så hatar jag morötter - morötter är j*vulens påfund! Ska skalas i all eviga tid, och så har man naturligtvis den sämsta skalaren på denna jord. Så jag gav upp - morötterna ligger fortfarande på skärbrädan i köket, halvnakna. Få se om jag ska gå och fixa dem igen sen, hade ju tänkt att dom(och lite annat) skulle bli min s.k lunch.

Jag hade ju som tänkt att jag skulle göra värsta storkoket nåndag så att det räckte till middag och lunch för heeela veckan, så skulle man slippa spendera halva dagen med att laga mat. Men icket. I söndags t.e.x hade jag gjort MASSOR!!! ...och likaförbannat räckte det bara till 1(!) middag för oss två  O__o

Vi äter som hästar allså..









5/9 - 11 -Ännu en vecka framför mig...

2011-09-05
11:10:08
Sen drar jag..lixom bye bye birdies!!!


Nämen jag tänker lixom inte på att jag ska åka bort - jag tänker mest på hur jag ska överleva veckan O__o
Men jag har varit lite småduktig nu på "morgonen" Faktiskt redan städat bort, och sen står min "middag" redan på spisen. Så nu slipper jag stressa sen. Bra va? :D

Dock var jag j*vulskt trött när jag steg upp - som vanligt. Jag undrar hur länge jag måste sova för att stiga upp självmant? Eller om jag ALLTID kommer att vara trött när jag vaknar? Och klassikern är ju "Du kanske har sovit för länge" Tro mig, det spelar ingen roll om jag sovit 5 h, 8 h, 10 h eller 12 h, jag är lika trött ändå. Och dessutom, om nu min kropp vet hur många timmar jag ska sova - varför vaknar den inte självmant då efter 8 timmar t.e.x och känner sig utvilad?

Om jag bodde själv och inte hade något jobb att gå till eller annat inplanerat under dagen skulle jag kunna sova till världens ände...helt sjukt allså..






4/9 -11 - Det händer mycket i vårt hushåll...

2011-09-04
16:21:00
Eller inte...


Var bakis hela gårdagen och den spenderades heeela dagen framför tv:n. Vi hade Sällskapsresan-maraton, fy f*n va hjärtligt jag skratta allså...(Hade ju inte sett någon av dom O__O)
Och idag så har jag ont överallt - vete f*n allså ,men det känns som träningsvärk. Och träningsvärk känns lite oroväckande eftersom att den s.k träning jag har haft för mig de senaste dagarna var dricka massa j*vla vin och leva j*vel i fredags samt sitta framför tv.n och trycka ostkrokar igår... O__o

Kompenserade visserligen med en slallad till middag höhö...

Idag har vi sett Jägarna(för den har jag inte sett, och ja det är lika mycket FAIL som att inte ha sett NÅN av Sällskaps-resan filmerna...) Så nu laddar vi för Jägarna 2 sen då(typ om nåra veckor, för de va f*n överbokat i kv)

Nu ska vi ut och röra på fläsket en stund, sen ska vi laga middag. Efter det ska vi titta lite mer på svensk film. F*n va bra det är med svensk film, har aldrig tänkt på det tidigare....




Jag har en gåva....

2011-09-04
12:50:53
Eller nja, jag tror faktiskt att det mest är en förbannelse. Jag är nämligen en j*vel på att försvinna härifrån, och hoppa in någon helt annanstans. Jag har så mycket fantasi att jag ibland kan bli galen. Helt enkelt, jag drömmer mig bort, och då räknas inte "det riktiga livet" längre.

Jag glömmer bort tid och rum, glömmer bort att jag har en lägenhet som ska fixas, katter som ska matas, ett jobb som ska kötas och en pojkvän att underhålla. Och ofta blir det ju så att jag blir "störd" -  Jimmy försöker få kontakt med mig, telefonen ringer, och helt plötsligt planeras det saker i det riktiga livet. Jag blir irriterad...

När Jimmy bara försöker få min uppmärksamhet när jag sitter på min plats och stirrar ut i tomma intet kan jag fräsa åt honom " Jag är upptagen!" ....

Och jag vet inte riktigt HUR ni tänker när jag säger att jag försvinner in i min fantasi, men jag ska försöka beskriva så bra jag kan. Jag ser saker och ting extremt tydligt. Jag kan känna dofter, se bilder, känna känslor...det blir så tydligt ibland att jag kan glömma bort hur det riktiga livet är. Och oftast är det ju lite mer spännande i fantasin. JAG är mer spännande...Jag är perfekt.

Jag har haft en länge period nu av fantasi-hoppande och det ger sig lixom inte. Lägenheten är ett bevis på det, och min j*vla attityd. Nää jag hoppas att jag tar mig ur det här snart och känner att det riktiga livet faktiskt är värt att leva...






jag dör xD!!!!!!!!!!!

2011-09-03
21:02:22





Otaku-chan vs. Shojo-manga Kap. 2

2011-09-03
19:27:45
Kapitel 2.

På skolan. Tsukasa springer i fatt Asami.
Tsukasa: Sååå, Assa-chan! Hur gick det igår?
Asami: Har inte du pratat med dina spioner....?
Tsukasa: Tänkte höra din version av det hela först, så du får en chans att prata sanning så..ut med språket.
Plötsligt hörs en röst bakom henne.
Kyo: Asami! Du glömmer väl inte bort? Grinden? Klockan 15.00?
Asami "Nu är det kokta fläsket stekt!"
Tsukasa: Kyo...chan?
Asami: Haha, ehm, Kyo, det här är Tsukasa - min klass-kamrat!
Kyo: Ahh, hej Trevligt att träffas! Förlåt Asami, måste skynda mig, ses sen!
Kyo springer mot Hanami. Tsukasa vänder sig om och ser helt chockad ut.
Tsukasa: Var det där...Kyo-chan?
Asami: Nää, jag tror att det var någon annan, du såg nog i syne...
Tsukasa tar tag i Asami.
Tsukasa: HUR KAN DU KÄNNA KYO-CHAN?? UTAN ATT SÄGA NÅGOT TILL MIG????!!!!!
Asami: Lugna ner dig! Jag lärde känna honom igår...
Tsukasa: Igår?
Asami: Ja...på Gruppdejten..
Tsukasa: EHH? Vad gjorde han på en Gruppdejt?? När han har flickvän???!!
Asami: Vänta så ska jag förklara....

En tid senare:

Tsukasa: OMG!! OMG!! OMG!!! OMG!!! Inser du ens vad det här BETYDER????
Asami:...nej...
Tsukasa: Du håller på att bli TILLSAMMANS med skolans SNYGGASTE HUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asami:..ehm..va?
Tsukasa: Han är singel, du är singel, träffades på en Gruppdejt, nu vill han fortsätta träffas - inse! Ni DEJTAR!!
Asami: Hahaahahaahahha! Nu har du allt fått det om bakfoten här! Det enda vi gjorde var att dra därifrån för att det sög och spelade arkadspel som vem som helst!
Tsukasa: Hallååå? Han vill fortsätta träffas?
Asami: Vi hade kul! Man kan faktiskt umgås som kompisar, you know...Kyo vill verkligen inte ha en flickvän just nu, han har just gjort slut med sin förra och han har inte kommit över det. Och om det nu var så att han verkligen ville han en flickvän skulle han ju knappast ha farit iväg med MIG! Jag är ju trots allt inget flickvänsmaterial...
Tsukasa: Du kan vara hur negativ du vill, men det här är ÖDETt! Det är precis som i alla Shojo-manga')! Snygg kille bli kär i vanlig tjej, de börjar dejta, och det blir ett lyckligt slut!
Asami: Du borde verkligen förstå när du ska sluta läsa shojo-manga! Shounen*) är MYCKET bättre! Betydligt mer realistiskt...

Vid grinden:

Kyo: Ska vi gå då?
Asami: Okej!
De börjar gå. De är tysta ett tag.
Kyo: Ehmm...vill du gå och..äta något?
Man hör hur Asamis mage kurrar.
Kyo: Det tar jag som ett ja!

På fiket:

Kyo: Jag ser att du har Daemon på tröjan!
Asami lyser upp.
Asami: Inte trodde jag att du skulle känna igen figurerna på den här tröjan!!
Kyo: Hah! Jag sa ju det, jag är inte BARA en sport-fåne!
Asami: Hmmhmm...du kanske är en hemlig Otaku*)?
Kyo: Hah! Jag tvivlar på att jag är lika mycket Otaku*) som du är dock!

Asami skrattar till och visar än en gång det där leendet. Kyo blir alldeles till sig den här gången också.

Kyo: Vet du...du är en ganska intressant person...
Asami blir förvånad och rodnar.

Senare:

Asami och Kyo går hemåt.
De är tysta ett tag. Men Asami ler.

Asami: Det här var ju faktiskt ganska kul!
Kyo: Vaddå?
Kyo rodnar.
Asami: Att göra sånt här! Med kompisar!
Kyo: Vaddå? Brukar du inte göra sånt här?
Asami: Jag brukar vanligtvis inte umgås med folk på fritiden...
Kyo: Men hon, Tsukasa då?
Asami: Tsukasa är väldigt engegerad i saker och ting. Hon är såå jobbig när hon försöker få mig att göra saker jag inte vill göra. Men samtidigt blir det oftast roligt och spännande när hon är med. Hon är alltid glad, social och kommer bra överens med alla. Hon är...inte som jag med andra ord. Vi är hemskt olika...Vi har nog inget gemensamt...
Kyo: Du har kanske inte grävt tillräckligt djupt än? Du verkar ju trivas i hennes sällskap, så varför inte ge det en chans?
Asami: Ja....du har nog rätt...
Asami: "Jag hade ju fördomar om Kyo också. Jag trodde ju inte att vi någonsin kunde ha något gemensamt"  

På skolan:

Tsukasa: ASSA-CHAN!!
Tsukasa kommer springandes mot Asami. Asami vänder sig om.
Tsukasa står där, flämtandes med en shojo-manga i händerna som hon sträcker fram.
Asami: Vad har jag sagt, Tsukasa? Du borde sluta läsa såna där flick-fantasier och börja läsa BRA manga...
Tsukasa: Men du fattar ju inte? Du borde läsa mangan! Det är ju nästan så att det handlar om dig och Kyo-chan!
Asami: Vad pratar du om?
Tsukasa bläddrar i boken och visar upp bilder.
Tsukasa: TITTA! Det är du och Kyo-chan! Den vanliga tjejen som helst bara sitter hemma blir helt plötsligt uppvaktad av skolans snyggaste kille! Det händer ju  - PÅ RIKTIGT!
Asami ser besvärad ut.
Asami: ....Du gillar verkligen det här.....?
Tsukasa: OM jag gör! Asami, du borde verkligen ge det en chans!
Asami" Hmm...om jag tänker på det som Kyo sa... jag kanske borde henne en chans?"
Asami: Okej då! Ge mig boken, så lovar jag att jag läser den! Men lova att du slutar tjata sen?
Tsukasa: Jag lovar!






3/9 - 11 - jag börjar bli gammal...

2011-09-03
19:12:36
Shit va bakis jag var vid 11.00 i dag...


Tur vi for och handlade annars hade jag nog aldrig klivit upp i dag. Nu sitter vi och har Sällskapsresan-maraton.
Fy f*n va den skiten värmer mitt hjärta allså - jag börjar bli gammal...




Puuurtey!!

2011-09-02
22:00:35
FUFU!!!

Let's do it again dude!!!




2/9 - 11 - Ledig i helgen!!!

2011-09-02
10:29:42
Efter idag är mina 7 jobbar-dagar-i-sträck-ÖVER!!!


Haha, jag har suttit och gnällt över mina 7 dagar, men det har gått sjukt fort. Och det lustigaste av allt, tre av mina jobbarkompisar jobbar minst 11(!) dagar i sträck O__o Hehe, what can I say, jag gillar att gnälla...

Jag försöker städa så här på morgonen - det går ju som sådär(eftersom att jag sitter vid datorn nu, har kanppt klätt mig, ska fixa mat och dra på en halvtimme...hmmm...jag är inte så skillad.

Jag är dessutom ganska trött...få se om jag överlever dagen. Hatar att jag ALLTID slutar 20.00 på en fredag...






Var hör jag hemma?

2011-09-01
12:22:38
Jag gillar lättsamt och roligt, o-originellt, mysigt och busigt :D Därför läser jag och skriver om sånt.
Jag har ju skrivit en maaaasa sånt "skit" Nu kallar jag det skit och inte alls för att jag inte är stolt över det jag skrivit, tvärtom, mycket stolt. Men...jag har ju tyvärr inte begåvningen att skriva. Jag är dålig på att beskriva, eftersom att jag ser så mycket när jag skriver att jag tar för givet att andra ska se också....wierd huh?

Men jag orkar inte ändra om allting, inte nu i af, funderar på att gå någon slags skrivarkurs sen..om jag orkar.
Men hursom helst har jag lagt upp lite på Sockerdricka.nu. Det är ju ganska oskyldigt ställe tänkte jag så det blir ju bra :D Och så kan jag ju läsa andras också, det är kul att läsa. ^__^

Men i princip allt jag läser på Sockerdricka är väldigt djupa och heavy stuff. Min "genre" passar inte riktigt in, känner jag. Det är olycklig kärlek...eller också är det djup, sinnesjsuk kärlek eller olycka, svek.... hursom helst fruktansvärt starka känslor.

Jag håller mig gärna borta från mina. Jag själv är oerhört känslig och kan bli väldigt deppad eller oerhört lycklig.
Därför gillar jag att hålla mig till lättsamma grejer. Ungdomskärlek, pirr i kroppen, missförstånd, och väldigt "små" problem.
Så jag sitter nu och funderar på om mina s.k lättsamma "verk" platsar på Sockerdricka?...Och om någon läser, vad ska dom tänka? Nu överanalyserar jag som vanligt...men undrar om det finns någon plats på internet för oss lättsamma människor?






1/9 - 11 - Det går fort....

2011-09-01
10:31:18
...när man har tråkigt...


Nämen jag är inne på min sjätte arbetsdag nu, och ärligt trodde jag att det skulle gå saktare - eller det HAR gått sakta har jag tyckt när jag väl jobbat men, ja det är ju helg snart ändå...

Jag är jättetrött idag. Brorsan kom i går och vi låg och såg på School Rumble till typ 02.00? Jag hade dock värsta förväntningarna på att han skulle ligga och skratta lika ofta som jag, men icket. Inte ett ljud. Sån besvikelse :P
Så jag stängde av skiten tillslut och han åkte hem- Anime-kvällar med ointresserade är ingen höjdare höhö...

Nu ska jag försöka vakna, städa bort och fixa mig lite mat utan att behöva stressa. Men jag har noll karaktär så städning blir det inte, och jag kommer att göra allt i sista minuten :P






Otaku-chan vs. Shojo-manga

2011-09-01
00:03:14
Ännu en serie ... ;)

Karaktärer:

Asami -(Kallas Assa-chan*) av Tsukasa) En riktig otaku*) med noll intresse för sport, mode och killar. Hon ägnar i stället flera timmar framför tv-spel, anime-serier*) och läser massor med Shounen-manga*).
Tsukasa -  Social tjej som är besatt av skvaller och romantisk shojo-manga*).
Kyo - (Kallas Kyo-chan av de allra flesta) Social, snäll, snygg och trevlig. Han är duktig på det mesta och att han är populär är inte så konstigt.
Neji - Kyos bästa poolare.
Hanami - Kyos flickvän
Sami, Lee, Maya - Tre av de mest populäraste på skolan, Kyos nära vänner.

Ordlista:

Otaku* = Kan vara en tjej eller kille som har ett överdrivet(nördigt, besatt) intresse för något som t.e.x en film, ett märke, en serie, spel m.m..(Engelskt ord, fanboy/fangirl)

Shounen-manga* = En pocket/serietidning med inriktning action/äventyr

Shojo-manga* = Tjejpocket/serietidning, kretsar ofta kring romantik och skol-miljö

Anime-serie* = Anime är en tecknad film eller serie baserad på en manga eller ett spel.

DS* = Nintendo DS - bärbar spelkonsol(en nyare variant av Gameboy)

(Kyo-) chan* = chan kan man säga i stället för san, ett ungdomligare sätt att tilltala någon.(San = ungefär Herr eller Fru)  
Chan skulle kunna översättas till "Lilla söta" därför mer vanligt att det används till tjejer.
Kun är den killiga motsvarigheten. Att folk kallar Kyo för Kyo-chan är mer för att reta honom då han har ett fint ansikte(Typ som Pretty boy)

Gruppdejt(Gauken) = precis som det låter, man drar ihop ett gäng i det syfte att de inblandade ska lyckas hitta en pojkvän/flickvän. Väldigt vanligt i Japan.






Kapitel 1.

Möt Aisawa Asami. Hon är 16 år gammal. Hon sitter på skolan utanför klassrummet. Och spelar DS.

En röst: ASSA-CHAN*!!!
Asami tittar upp från sitt DS*.
Rösten: Vad har jag sagt om att skolka från klassaktiviterna?
Asami: Men, jaaa, Tsukasa....vi bestämmer ju bara vem som kommer att bli klassrepresentant...

Möt Tsukasa Mayuka. Hon är 16 år gammal. Social, sprallig. Och irriterande..
.
Tsukasa: Det är viktigt att ALLA är med och bestämmer. Speciellt de som är NOMINERADE...
Asami tittar upp från sitt DS igen med en besvärad min.
Asami: Ehh... Vad menar du?
Tsukasa tittar nedanför trappan.
Tsukasa: Gaaah!! Titta Assa-chan! Det är det bedååårande paret, Kyo-chan och Hanami-chan!!
Asami: Aha...?
Asami är väääldigt ointresserad.
Tsukasa: Kyo-chan är verkligen den snyggaste på skolan...Håller du inte med, Assa-chan?
Asami: Ska jag säga någon som är snygg?
Asami visar upp sitt DS och pekar på en av spelkaraktärerna.
Tsukasa: Vilket trams! Du borde verkligen få uppleva RIKTIG kärlek, Assa-chan!
Asami: Haha, tro mig jag har allt jag behöver precis här!
Tsukasa: Hörrö, din lilla Otaku*), du och dina shounen-manga*) och tv-spel...JAG HAR DET! Du borde gå på en Gruppdejt*)!!
Asami: ....Jag kommer ALDRIG att gå på en Gruppdejt......
Tsukasa: Om du inte går på en Gruppdejt ser jag till så att du blir vår Klass-representant!
Asami: Och hur ska det gå till hade du tänkt?
Tsukasa: jag har faktiskt nominerat dig?
Asami: Haha, okej? Jag SLÅR VAD om att jag INTE kommer att bli klassrepresentant..
Tsukasa: Så du säger att du LOVAR att gå på en Gruppdejt om du blir vår klass-representant?
Asami: Visst visst...
Asami fortsätter spela.

Senare:

Läraren: Och vår nya klass-representant är - Aizawa Asami! Stor applåd!
Asami: "...........Och hur gick det här till?"

På kvällen:

Asami är på väg till sin Gruppdejt. Hon pratar i telefonen med Tsukasa.
Tsukasa: Och försök inte att undvika att gå dit, jag kommer att ha spioner där serru!
Asami: Varför följer du inte bara med, det är väl lättare att hållA koll?
Tsukasa: Hur skulle det se ut? Jag har ju faktiskt POJKVÄN!
Asami: Så som du tjatar om Kyo, skulle man inte kunna tro det...
Tsukasa: Han är bara ögongodis! Så det så!

Asami lägger på,  går in och ser en hel hög med folk.
Asami:" Tsukasa är verkligen en sadist, hur har hon tänkt att jag ska lyckas smälta in här? Jag sätter mig vid chipsskålen där borta, trycker chips i en halvtimme sen går jag till spelhallarna"

Asami sätter sig vid chipsskålen, tänker ta ett chips då hon plötsligt ser ett välbekant ansikte, som dessutom sitter väldigt nära.





Asami" KYO???!! Vad gör HAN här? Borde inte han vara med sin flickvän, i stället för en Gruppdejt? Han ser rätt...yngklig ut"
Asami ser då att Kyo fått syn på henne.
Asami: "FAAAn, nu såg han att jag stirrade! Nu måste jag ju hälsa annars tror han att jag är någon slags stalker!"
Asami försöker le lite krystat.
Asami: Ehm...hej?
Kyo: Hej...du går på min skola va?...
Asami: Jaa! Faktiskt! Paralellklass!...Aisawa Asami!
Kyo: Jag heter...
Asami: Jag vet vad du heter...
Kyo: A-ha?
Asami: Allså, tjejerna i klassen pratar mycket om dig och så ehm..om du fattar?
Kyo nickar.
Kyo:  4 veckor sen...
Asami: Huh?
Kyo: jag antar att du undrar vad jag gör på en Gruppdejt, när i princip alla vet att jag varit tillsammans med Hanami?...Vi gjorde slut för 4 veckor sen...
Asami: Va? Så länge sen? Men ni verkar ju fortfarande umgås...?
Kyo: Hanami ville ha det så. Att vi fortfarande är bra kompisar.
Asami: men det är väl bra? Ett bra uppbrott kan man säga?
Kyo: Hon var otrogen mot mig...
Asami ser chockad ut.
Asami: Men det är ju bara fel! Varför vill du då fortfarande umgås??
Kyo: Jag antar att jag inte kan vara arg på henne...
Asami: För att du fortfarande har känslor för henne?
Kyo nickar.
Asami: Jag förstår...
Det kommer en tjej och sätter sig vid Kyo. Tjejen tittar på Asami.
Tjejen: Äre lugnt om jag lånar han ett tag? Vi andra vill ju också lära känna honom! Kyo tittar runt.
Kyo: Ledsen, men vi skulle precis gå! Eller hur, Asami?
Asami blir chockad.
Asami"Ja varför inte, nu har jag en anledning att sticka ifrån det här eländiga stället!"
Asami och Kyo rser sig upp, tar på sig jackorna och går ut.
Kyo: Vill du göra något?
Asami: Nu?
Kyo: Ehm..ja?
Asami: Okej...jag hade ändå tänkt att dra till spelhallarna...
Kyo: Då säger vi spelhallarna!

På vägen:

Kyo: Vad gjorde du där egentligen? Det såg inte direkt ut som att du var där - av egen fri vilja.
Asami: Jag förlorade ett vad...dumma jag, jag är en riktig tävlingsmänniska, vad kan man göra?
Kyo: Haha, jag blev också i princip dit-tvingad av min poolare Neji. Han är så less på att jag fortfarande umgås med Hanami.
Asami: ...
De är framme vid spelhallarna.
Kyo: Vilket spel ska vi ta då?
Asami: Du får välja...Jag brukar spela i princip alla...
Kyo: Du är här ofta alltså?
Asami: Japp! Jag är inte speciellt bra på annat, som sport t.e.x...
Kyo: Haha, nu har du fördomar. Bara för att JAG råkar vara duktig på sport betyder det INTE att jag är sämre i spel!
Asami: Men då så! Visa vad du går för!

Kyo väljer ett fotbolls-spel. Det han inte var riktigt beredd på var att han skulle förlora 16 gånger i rad(!)
Kyo: Nu vet jag inte om jag kan fortsätta skylla på att du har tur...Jag orkar inte förlora nå mer. Vi går och tar en slush!
Asami: Haha, okej!

De går fram till kassören.
Kyo: Vilken vill du ha? Jordgubb eller?
Asami: Njaa, päron helst!
Kyo: Okej! 2 päron tack!
Kyo: Hanami tog alltid jordgubb så jag tänkte att eftersom att du också är tjej så kanske...
Asami: Bara för att man är tjej så betyder det inte att vi tänker samma saker...Jag tror nog att du förstått att jag och Hanami-san är från helt olika världar..
Kyo: Jo...ni är faktiskt helt olika...
Asami börjar leta efter pengar i sin plånboken.
Kyo: Nämen, jag bjuder! Killarna bjuder alltid tjejerna!
Asami skiner upp.
Kyo: Vad?
Asami: Du behandlar mig som en tjej!
Kyo: Ja, du är ju en tjej...?
Asami: Haha, det är få som inser det!

Asami ler. Hon får fram ett leende som gör att Kyo blir alldeles till sig. Han rodnar och håller på att tappa slusharna.



Senare:

De har precis druckit upp sina slushar.
Kyo: Haha, jag trodde faktiskt inte att den här kvällen skulle bli särskillt kul..
Asami: Inte jag heller...
Kyo: Vi borde umgås så här igen!
Asami: Ehm..okej?
Kyo: Ja? Typ i morgon? Efter skolan, vad gör du då?
Asami: Inget, haha!
Kyo: Toppen, då ses vi då? Jag väntar på dig vid grinden!
Asami: Okej!
De vinkar hejdå tillvarandra och skiljs åt.

Slut på Kapitel 1.