Skip Beat!

2009-02-22
18:40:56


Mogami Kyoko,
en till synes helt vanlig tjej.

Skillnaden är att hon hoppat av gymnasiet för att följa med sin barndomsvän och stora kärlek, Fuwa Sho till Tokyo, så han kan uppfylla sina drömmar om att bli en av Japans stora stjärnor.

Kyokos liv blir dock inte lika glamoröst. Hennes uppgift är att ta hand om deras gemensamma hushåll, betala deras räkningar och laga maten. Därför har hon flera olika deltidsjobb för att klara detta.
Trots det är Sho nästan aldrig hemma och Kyoko saknar honom.

En dag bestämmer hon sig för att hälsa på honom på hans jobb, men råkar i misstag höra hur han pratar om Kyoko med en av hans kollegor. Han säger att han bara utnyttjar Kyoko som hans hemhjälp och försörjare.

Kyokos onda andar kommer ut från asken, och hon svär att hon en dag ska hämnas genom att bli en störra stjärna än vad Shou någonsinkunnat bli.
Och resten är historia.

Skip Beat är en Shojo(En manga som är inriktad till tjejer) som både finns som manga och anime.
Anledningen till att jag väljer att recensera animen först är för att jag började se den innan jag började läsa mangan.

Hur som helst måste jag säga att denna serie är bland det bästa som går att se just nu i anime-form. Mycket tack vare vår bisarra huvudkaraktär Kyoko.
Hon har varit med om mycket och har fått utstå så mycket smärta, men ändå har hon alltid satta alla andra framför sig själv.
Hon var alltid trevlig väluppfostrad och naiv. Men nu är hon så fokuserad på hämd att den gamla Kyoko är ett minne blott.
Hon tar hjälp av bland annat Woodoo-dockor, pratar med sig själv och hennes onda andar är fullt synliga.
Jag har skrattat och gråtit till serien. Men mest skrattat, för att den är så rolig. Och jag älskar miljön den utspelar sig i. Nöjesbranchen. Kyoko lär även känna andra superstjärnor som Trsruga Ren, Shous rival. Från början gillar han inte Kyokos motivation för att bli känd.
Men Kyoko hinner även lära sig att hämnd inte längre är en anledning till varför hon vill vara kvar.

Musikmässigt är serien bara ok. Animationen är fullt godkänd, men story och underhållning är det en fullpoängare. Men eftersom att serien inte är färdig ännu så får den betygsmässigt:
9 av 10




               k o m m e n t e r a
               Intressen:) | Länka inlägget





 Namn:


 E-postadress: (publiceras ej)


 URL/Bloggadress:



 Kommentar: